• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Özbek ve Algül’den Aktütün geçmiş olsun ziyareti!

Özbek ve Algül’den Aktütün geçmiş olsun ziyareti!
Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip ÖZBEK, İl eski Başkanı Av.Abdulmecit Tarhan ve beraberlerindeki partililer Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ve teşkilatının ev sahipliğinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur, Aktütün ve Tütünlü( Evli

19 Nisan günü sabahın erken saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum seçimlerinde çok yüksek bir oranla EVET oyu veren Şemdinli Merkeze bağlı Konur–Aktütün bölgesindeki 5 köy ile yine Şemdinli Merkeze bağlı Tütünlü (Evliya)  Merkez, Aşağı Güleç  ve Yukarı Güleç mezralarına teşekkür ziyaretlerinde bulundular.

Özbek, Algül ve beraberindeki heyeti sabahın erken saatlerinde Kanur –Aktütün bölgesindeki 5 köyün Muhtarları, Kanaat önderleri ve Köylerin ahalisi karşıladı.

Özbek burada toplanan Köy sakinlerine hitaben; 16 Nisan Referandum seçimlerinde çok güzel bir birlik ve beraberlik örneği gösterdiklerini

Ak Parti hükümetlerinin şuana kadar sundukları hizmetlerin bu muhteşem tablo karşısında daha da artarak devam edeceğini, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınn millete efendi değil hizmetkar oldukları ve insanı yaşat ki Devlet yaşasın şiarıyla hareket ettiklerini, her zaman bölge halkının hizmetinde olacaklarını ifade ettikten sonra toplanan kalabalığa teker teker teşekkür ederek Tütünlü Köyüne doğru yola çıkıldı.

Özbek, Algül ve beraberindeki heyetin Tütünlü Köyü ziyareti hem Referandum seçimlerinde çok yüksek bir oranla EVET oyu veren Şemdinli Merkeze bağlı Tütünlü (Evliya)  Merkez, Aşağı Güleç ve Yukarı Güleç mezralarına teşekkür ziyaretlerinde bulunulması hem de 15 Nisan günü Tütünlü ( Evliya ) köyünde Yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde taşan dere yatağının ıslah edilerek göçen yolların ve içme suyu şebelerinin bir an evvel yapımının gerçekleştirilmesi idi.

Özbek, Algül ve beraberindeki heyeti Tütünlü Köyü Muhtarı, Kanaat önderleri ve Köylerin ahalisi karşıladı. Özbek burada toplanan Köy sakinlerine hitaben; 16 Nisan Referandum seçimlerinde çok güzel bir birlik ve beraberlik örneği gösterdiklerini, Siyasetin Seçimlerden ibaret olmadığını,

Halkımızın iyi ve kötü gününde her zaman yanında olmayı görev bildiklerini, Referandum seçimlerinde ortaya konulan başarının çok önemli olduğunu, kendilerine müteşekkir olduklarını ve sel felaketinden etkilenen dere yatağı ve özel mülkiyet alanları ile ilgili zararların tespiti ve giderilmesi amacıyla davet ettikleri Dsi Hakkari İl Müdürü Abdulkerim Aykut ile İl Özel İdaresi Şefi Necati İlçin’in teknik ekiplerinin yerinde tespit yapacaklarını ifade eti.

Özbek, Dsi ekipleri tarafından Tütünlü Deresinde yapılacak dere ıslahı çalışmaları için fizibilite çalışmaları ve ölçümler tamamlandıktan sonra önce Dsi Van Bölge Müdürü ve ardından Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcı SayınHarun TÜFEKCİ ile görüşerek Köy halkının mağduriyetlerini iletti.

Bakan Yardımcısı Tüfekci en kısa sürede dere yatağının ıslah çalışmalarına başlanacağı sözünü verdi.Özbek,  İl Özel İdaresinin görev alanına köy yolu ve içme suyu ile ilgili olarak da Ak Parti İl eski Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban ile yapılan görüşmede ise Tütünlü Köyünün Yol ve İçme suyu hususundaki ihtiyaçlarının karşılanacağı ifade edildi.

Tütünlü Köyü ziyareti dönüşünde aşağı mahalle kısmında Özbek, Algül ve beraberindeki heyeti yol üzerinde karşılayan köylüler yaklaşık 15 hanenin ev ve ahırlarının geçiş güzergahı olan yolda köprü ihtiyaçlarının olduğunu ve Tütünlü deresi üzerine bıraktıkları ağaç direkler ile ev ve ahırlarına ulaşım sağladıklarını ifade ederek köprü talebinde bulundular. Heyet bu talepleri de not alarak yetkili makamlara ileteceklerini ifade ettiler.

Aktütün ve Tütünlü ( Evliya ) Köylerindeki ziyaretler tamamlandıktan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Algül'e ev sahipliğinden ötürü teşekkür eden Özbek, Tarhan ve beraberindeki  partili heyet  akşam geç saatlerde Hakkari'ye döndü. Hakkarihabertv.com

001.jpg451ba0c2-b8af-4708-aa68-c2308a9a7b69.jpg02-043.jpg997047f8-74ec-4276-ba16-28c0d35a8824.jpg

f8e81dfa-8f58-4d23-8488-7e4142b1cfe4.jpgee6ecbfe-7079-4fa6-a591-10a0e837552f.jpgd1efb7d3-61f2-4a1c-a61c-be2cc4dc6a5a.jpg

Bu haber toplam 5656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim