• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Özbek ve Algül'e sınırda Türk bayraklı coşkulu karşılama"

Özbek ve Algül'e sınırda Türk bayraklı coşkulu karşılama"
Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve beraberindeki partililer Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan köylerde Türk bayrakları ile coşkulu bir şekilde karşılandılar.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum çalışmaları çerçevesinde Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve beraberindeki partililer Şemdinli İlçe Başkanı Fikri ALGÜL ve teşkilatının ev sahipliğinde 6 Nisan günü sabahın erken saatlerinde bilgilendirme çalışmalarına devam etmek üzere Bismillah diyerek yola çıktılar 

Özbek ve beraberindeki heyet Şemdinli Merkezi ile Derecik Beldesinin ortasında yer alan Ortaklar Köyü Örencik mezrasında Köyün kanaat önderi Hacı Bahri Yılmaz, Köy imamı ve köyün ahalisi tarafından karşılandı.

Referandum çalışmalarında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selam ve muhabbetleri halka iletildikten sonra H. Bahri Yılmaz ve köyün ileri gelenleri ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Fırat’da referandum çalışmalarına destek sunmak istediklerini ifade ederek kalabalık bir topluluk ile heyete dahil oldular.

Ortaklar Köyü Örencik Mezrasından yanlarında kalabalık bir topluluk ile ayrılan Özbek ve beraberindeki heyet Tütünlü ( Evliya ) Köyüne bağlı Yukarı Güleç ve Aşağı Güleç mezralarında 7 den 70'e Ak Parti Bayrakları ile donatılan evler ve yollardan geçecek her iki mezrada da Sayın Cumhurbaşkanına sevgilerini ve Evet kararlarını haykıran kadın erkek genç yaşlı bütün Köy ahalisi tarafından karşılandılar.

Köy ahalisi Özbek ve heyetini adeta evlerine davet yarışına girdiler.Köy sakinleri Referandum çalışmalarında kendi köyleri dışında da çalışmalara katkı sunmak istediklerini ve 16 Nisan referandumunun Ülkenin birliği ve bütünlüğü bakımından hayati önemde olduğunu ifade ettiler.

Çalışmalara ev sahipliği yapan İlçe Başkanı Fikri Algül’ün Köy ahalisinin talep ve ihtiyaçlarının neler olduğu sorusuna karşın Köy ahalisi hep birlikte bir taleplerinin azami ölçüde karşılandığını ve hükümet tarafından yapılan yollarının asfaltlama işinin yapılacağını ifade ederek Ak Parti Hükümetlerinin sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını ve kendilerinin 16 NİSAN referandumunda verecekleri EVET oylarıyla cevap olacaklarını ifade ettiler.

Özbek gördüğü bu sevinç ve kararlılık tablosu karşısında Şemdinli halkı ve şuan bulunduğumuz Tütünlü ( Evliya ) Köyünün  (Merkez , Aşağı Güleç, Yukarı Güleç) kadirşinas bir halk olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine sundukları katkıyı Sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakana ilk fısatta ileteceğini ve Sayın Cumhurbaşkanımızı Seyitler  ve Evliyalar diyarı Şemdinli İlçemize davet edeceğini ifade etti.

ffff-001.gifTütünlü Köyü mezralarından ( Aşağı ve Yukarı Güleç ) ayrılan heyet Referandum çalışmalarına Yaylağınar Köyü ( Salara ) bünyesinde devam ettiler.Burada köyün kanaat önderi Hacı Zülfi Şakar tarafından misafir edildiler.Bu köyde de Referandum çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu.

Her gidilen Köyde kanaat önderlerinin çalışmalara katılma geleneği Yaylapınar köyünde de devam etti. H. Zülfi Şakar kalabalık bir topluluk ile çalışmalara dahil oldu.

Yaylapınar Köyünden sonra Tütünlü Köyü Merkezine gelindiğinde 200 kişilik bir karşılama merasimi gerçekleştirildi.

Karşılamada yer alan çocukların yüzündeki mutluluk ifadesi Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkta gördüğü kabulün; ülkesine, iline, kültürüne, geleneklerine, inancına ve milletine bağlı nesillerin öneminin anlaşılması için bakımından herkeste imrenilecek bir duygu seline sebep oluyordu.

Tütünlü Köyündeki çalışmalar tamamlanıp ecet sözü alındıktan sonra Uslu Köyüne bağlı Ulaşan Mezrasında çalışmalara devam edildi.

Ulaşan Mezrasında kanaat önderi Hacı Sait Demirer ve Köy Muhtarı tarafından karşılanan heyet Köy halkına referandum hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra bu köydeki kanaat önderleri de dahil olduktan sonra ortaklar Köyü Merkezine hakaret ettiler.

Ortaklar Köyü Merkezinde Hacı Şemsettin Ercan  ve Kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan heyet halkın EVET oylarına ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan yakınlıklarını görünce yapılan bilgilendirmelerin sağladığı sıcak atmosfer ile kalabalık bir halk grubu tarafından Şemdinli merkezine doğru uğurlandılar.    

Özbek ve beraberindeki heyet Şemdinli İlçe Merkezinde Şemdinli Kaymakamı Mehmet Fuat Türkmen’e ziyarette bulunarak yapılan Referandum çalışmaları esnasında vatandaşlarca kendilerine iletilen ihtiyaç ve talepleri sunma fırsatı buldular.

Aynı zamanda Belediye Başkan vekilliği görevi yürüten Kaymakam Mehmet Fuat Türkmen Belediye tarafından 2017 yılı içerisinde yapılacak hizmetleri e yatırım programı hakkında heyete bilgiler verdi.

Kaymakamlık ziyareti tamamlandıktan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Aygül'ün ev sahipliğinde Şemdinli İlçe Teşkilatı tarafından verilen akşam yemeğinden sonra Özbek ve beraberindeki partili heyet Hakkari'ye doğru yola çıktılar. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 5780 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim