• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Özbek’ten aşiret liderlerine dayanışma yemeği!

Özbek’ten aşiret liderlerine dayanışma yemeği!
Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, evinde protokol, aşiret liderleri ve kanaat önderlerine dayanışma yemeği verdi.

Özbek’in Yeni Mahalledeki evinde verdiği birlik beraberlik ve dayanışma yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz,

Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçesindeki aşiret liderleri ve kanaat önderleri olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı.

Burada konuşan Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek,” Hakkari merkez, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli ve Şemdinli Derecik beldesi ile değişik bölgelerden gelen bütün kanaat önderlerine ve baştan sayın Valim ve protokol üyelerine herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu yemeğin amacı birlik beraberlik, dayanışma bir araya gelmek bir arada konuşup ilin sorun ve sıkıntılarını güncel olarak tartışmak ve çözüm yolu bulmak ve bir arada çözmektir. Her şeyi ile devleti ve millet ile bir araya gelin sorunlarımızı burada konuşma fırsatı bulmaktır. Samimi bir ortamda konuştuğumuzda ise hal edemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır.


HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN


Birlik ve beraberlikten bereket doğar inşallah en kötü günümüz böyle olur. Yaşadığımız kötü günleri unutmak için her kesimden davete iştirak edenlere teşekkür ediyorum. Birçok kişiyi davet etmek isterdim ancak yerimiz dar idi. Unuttuğumuz varsa şimdiden herkesten özür diliyorum” dedi.

Burada konuşan vali Toprak ise, Özbek’in düzenlediği bu nazik dayanışma yemeği ve toplantıya kış günü il, ilçe köy ve mezralarda gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

Vali Toprak,”Biz valilik olarak ayda bir iki ayda bir kanaat önderleri ve halkımızla düzenlediğimiz toplantılarla bir araya geliyoruz. Şuanda Hakkari’nin en ücra köşesinde aramızda arkadaşlarımız var. Çok şükür ki çalışma arkadaşlarımız Cumhuriyet başsavcımız, emniyet müdürümüz, komutanlarımız,

belediye başkanımız, vali yardımcıları, kaymakamlarımız idarecilik konusunda vatandaşlarla temasları konusunda çok kabiliyetli arkadaşlarımız olduğunu gördük.

Bu sıkıntılı günleri hafızalarda silmek ve huzur ve mutluluk dolu hiçbir endişemiz ve sıkıntımızın olmadığı hükümetimizin de açıkladığı üzere bu cazibe merkezleri bu bölgenin özelikle olan işsizliğe çözüm bulacaktır.

Bundan sonra çukurlu yollar, akmayan çeşmeler, kanalizasyonları inşa etmek, gibi turizmi canlandırmak gençlerimize yatırım yapmak, gençlerimizin topluma faydalı, geleceğimizi emanet edeceğimiz derecede dolu bireyler haline getirmek için hep beraber kollarımızı sıvadık.

Bize bunun yolunu açan ise halkımızın bakış açısıdır yani sizlersiniz. Ben Hakkari’de göreve başladığım günde buyana halktan bu sinerjiyi ve sevgiyi gördüm.

Vatandaşımızın misafirperverliğini devletine bağlılığını gördüm. Birlik beraberlik ve uyum olduğu zaman çözülmeyecek konu kalmayacak ve sorunların çözümü konusunda sorun çözümünün yüzde 90’ı demektir. Kalan yüzde 10’nun ise yüzde 90’lık kısmı ile inşallah hal edeceğiz.

Bugün sizleri bugün böyle toplu görmek bizim gücümüze güç katıyor ve çalışma azmimizi arttırıyor. İllerde gerçekleştireceğimiz proje ve fikirlerimizi yalnız olmadığımızı güçlü olduğumuzu arkamızda Hakkari’nin bütün santimetresine kadar halkımızın kanaat önderlerimizin arkamızda olduklarını bizi sevdiklerini görüyoruz.

Bu güçle de Hakkari’de güzel hizmetler yapacağız. Ayrıca 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da halkımızın özgür iradesi ile oylarını kullanması içinde her türlü tedbirler alınmıştır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere, kavurma, pilav ve değişik yöresel yemekler ikramı yapıldı. İHA

ozbek-1-005.jpg

ozbek-2-003.jpgozbek-3.jpg

Bu haber toplam 7554 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim