• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Özbek'ten önemli açıklamalar

Özbek'ten önemli açıklamalar
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanı A. Muttalip Özbek; partisinin il kongresi, Cizre’de yaşananlar ve Fransa saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Partisinin il başkanlığında açıklamalarda bulunan A. Muttalip Özbek, Fransa’nın başkenti Paris’te silahlı saldırıyla gündeme gelen Charlie Habdo Dergisi ile ilgili yaşanan tartışmalara değinerek, yaşananların düşünce özgürlüğü adı altında başka dinlere ve inançlara hakaret etmek olduğunu savundu.
 
Charlie Habdo Dergisi’nin, Hazreti Muhammed’e yönelik karikatürlerinin 12 Ocak’ta provokasyona neden olduğunu ifade eden Özbek, 1,5 milyar nüfusu İslam âleminin değerlerine, inançlarına saldırmanın ifade özgürlüğü olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
 
İfade özgürlüğü adı altında yapılan ırkçılığı kınadıklarını belirten Özbek, İslam dininin sevgi ve hoşgörü dini olduğunu kaydederek, “Bu tür olaylarla sürekli dünyada islamafobiya oluşturmaya çalışanları da şiddetle kınıyoruz. Hangi dinden olursa olsun, insanların saygı duyduğu, değer verdiği kişilere asla hakaret edilmemelidir” dedi.
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olayları kaygıyla ve üzüntüyle izlediklerini belirten Özbek, barışa yakın olunan dönemlerde bu tür provokasyonların yaşandığını ifade etti. Cizre’de derin ve paralel ellerin devreye girdiğini söyleyen Özbek, sağduyu çağrısı yaparak, barış ve kardeşliği dinamitleyen provokatörleri kınadıklarını kaydetti. 
 
AK Parti Hakkari İl Başkanlığı Kongresi’yle ilgili açıklamada da bulunan Özbek, parti teşkilatlarıyla ilgili bir takım dedikodu ve iddiaların dolaştığını belirterek, Hakkari kongresinin 7 Şubat tarihinde yapılacağını ifade etti. Kongre ile ilgili olarak birkaç gün önce genel merkeze çağrıldığını ifade eden Özbek, genel merkezin kendisine milletvekili adayı olması yönünde bir teklifte bulunduğunu söyleyerek, bu yüzden de AK Parti’nin il başkan adayı olmayacağını belirtti. Özbek, “İl başkanı olmak, milletvekili olmak ya da bir başka görevde olmaktan ziyade yaptığımız işi en iyi şekilde yapmanın çabası için de olmalıyız” diye konuştu. Hakkarihabertv.com
akp-m.20150118113632.jpg
Bu haber toplam 4341 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim