• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Özel Güvenlikçiler seçim kurbanı'mı oldu

Özel Güvenlikçiler seçim kurbanı'mı oldu
Van Anadolu Güvenlik Firması tarafından Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde işe alınan 5 güvenlikçinin ilgili kurum tarafından kabul edilmemesi tepkilere neden oldu.

Yaklaşık 3 gün önce kıyafetlerini giyerek işe başlayan özel güvenlik elemanları ilgili kurum müdürünün kendilerini kabul etmemesinin üzüntüsünü yaşadı.

Kurum binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan özel güvenlikçiler Van Anadolu Güvenlik Firması tarafından 06.02.2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde işe alınmalarına rağmen kurum müdürünün ve işbirlikçilerinin engeline takıldıklarını söylediler.

Burada toplu halde basın açıklaması yapan özel güvenlik elemanları kendilerinin işe ihtiyaçları olduğunu ve ellerinde kanser hastası olduğu için yüklenici firma tarafından işe alındıklarını ve yaklaşık 3 gündür tam teçhisatlı görev başında bulunmalarına rağmen ilgili kurum müdürünün ve işbirlikçilerin engeline takıldıklarını söylediler.

Özel güvenlikçiler,” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde özel güvenlik görevlisi hizmeti alım ihalesi 31 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştı. 4734 sayılı ihale yasasına göre yapılan bu ihale ilgili idarenin ihale komisyonunun ihale mevzuatını esas alarak değerlendirmesi sonucu aldığı karar neticesinde Anadolu güvenlik şirketinde kaldı. Akabinde ihale süreci devam etti. Nihayetinde anılan firma ile 06.02.2015 tarihinde sözleşme imzalandı.

“İŞİMİZİ AŞIMIZI GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Nitekim doğal olarak taraflar arası sözleşmeden sonra şirket kendi personelini sunup işe başlatmak üzere kurum ile iletişime geçti. Şirket tarafından sigorta girişlerimiz yapıldı. 6 gün önce tüm tertibatlarımız bize teslim edildi. Emniyet Müdürlüğüne evrakları teslim edilerek yaklaşık 3 gün önce kurumda tam tertibatlı göreve başladık. Ancak ne acı ki halkın sorunlarını çözmek için vatandaşlara adil davranma suretiyle eşitlik ve özellikle bireyler arası fırsat eşitliği olgularını toplumda inşa etmek için hükümetler tarafından destekçiler kendi hegemonyası dışında cereyan eden bu durumu hazmedemeyip bizleri adeta yaşamımızdan etmeye çalışıp ekmeğimizi işimizi ve aşımızı gasp etmeye çalışmaktadırlar”

“SÖZDE DİNDARLARI SİZLERİN VİCDANLARINA HAVALE EDİYORUZ”

Bakın işte biz bu gasp hareketini sizlere deşifre etmek istiyoruz, Yıllardır toplumun içini kemiren ve toplumu içi çürüyen bir tomruğa dönüştüren toplumun sosyo-ekonomik yapısını erozyona uğratan, kul hakkını umursamadan umut tacirliği yapan ve insanların geleceğe dair saf temiz duygularını bile politize eden sözde dindarları sizlerin vicdanlarına havale ediyoruz.

“BİZİ BU HAKLI MÜCADELEMİZDE YALNIZ BIRAKMAYIN”
İşe alınan biz 5 kişinin çoluk çocuğumuzun rızkına mani olmaya çalışıp bizi geleceğimizden etmeye çalışıyorlar. Bazı çevrelerin bürokratik güce dayalı anti-demokratik despot anlayışlarını ve buna yönelik baskılarını ve daha da acısı onu destekleyen ve kirli siyasetin yine en kirli siyasilerini ve bürokrasinin acımasız yüzüne karşı herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bunu yapan çevreleri protesto ediyoruz. Bizi bu haklı mücadelemizde yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz”

“A TAKIMI VE MENFAAT ÇEVRELERİ”
A takımı menfaat çevreleri ve tabii siyaset tacirleri ve bunların insan müsveddesi uzantıları bizler gibi mağdur Allahtan başka sahibi olmayan hiçbir mevkide adamı olmayan tabiri caiz ise halk dilinde torpili olmayan arka mahalle vatandaşlarına hiçbir zaman umut olmadılar, ışık olmadılar ve bizleri hep yok saydılar.

 Nasıl geçiniyoruz çoluk çocuğumuzun sosyo-ekonomik durumu gibi konumumuzu yıkı bizler gibi hep arka ve kenar mahallelerde kaldı. Hiç sayıldı. İşte şimdi ise sadece ikili ilişkiler insani ve dostane duygularla bize ekmek kapısı açan bir duyarlı işverenin bu eğilimi bertaraf edilmeye çalışılıyor. Çünkü bizim içinde bulunmadığımız farklı listeler bu iyi niyetli yüklenici firma yetkilisine dayatılmaya çalışılıyor ve işimiz aşımız gasp edilmeye çalışılıyor. İşe başlamamıza rağmen hiçbir şekilde bizleri kabul etmeyip bir yüklenici firma edasıyla davranıp personelleri kendisinin belirttiği listedeki kişilerin olacağını söylüyorlar”

“İŞSİZ VE ELLERİNDE HASTA BULUNAN MAĞDUR KİŞİLERİZ”
Bu vebali kim alabilir bu beddualar karşısında kim durabilir günlerdir elbisesini giyip bu görevi yapan bizlerin yerine geçip çalışmak isteyen arkadaşlarımızı vicdanlarıyla muhasebeye davet ediyoruz. Bizler bu zulmü kabul etmiyoruz. Yasaları koyanla iş menfaate geldi mi şimdi aynı yasaları rahatlıkla ezip geçebiliyorlar. Biz işsiziz ve bazılarımızın önemli hastalığı bulunan hastaları bulunuyor. Bize yıllar sonra nasip olan bu ekmek kapısını onurumuz, şerefimiz ve haysiyetimiz için fırsatçılara, yardakçılara sistem içinde yapılanan ve kokuşan bu zalim çevrelere terk etmeyeceğimizi ve gasp edilen hakkımız iade edilene kadar siz değerli basın mensuplarına ve duyarlı kesimlere de yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

“ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİ ELEMANLARINA SAHİP ÇIKTI”

Anadolu Güvenlik Firma yetkilisi Kadir Işık ise, söz konusu güvenlikçilerin ihale usulü aldığını belirtti.

Işık,” Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün güvenlik elamanı ihalesini aldım. Ellerinde hastaları olan ve işe ihtiyacı olan 5 kişiyi işe başlattım. Özel güvenlik mali sigortalarını işe başladıkları günde itibaren yaptım. Fakat ilgili kurum müdürü mülakat yaparsam senin aldığın 5 güvenlik elamanını işten çıkarıp yerine 5 kişi alacam dedi. Bende işe alınanların resmi işlemlerinin tamamlandığını kendisine söyledim. Ancak beni dinlemedi. Bende önce savcılığa suç duyurusunda bulunmak için gittim. Sonrada beni notere gönderdiler. Burada noter huzurunda ilgili kurum müdürü hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.

İlgili kurum müdürü Ankara il müdürleri toplantısında olduğu için görüşü alınmadı. Ancak kurumdaki bazı yetkililer ise, kendilerinin bilgi verme yetkilerinin bulunmadığını ifade ettiler.Hakkarihabertv.com

ozel-guvenlikci-1.jpg

Bu haber toplam 7615 defa okunmuştur
  • Yorumlar 27
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Medine İpeği Şal25 Nisan 2024 Perşembe 08:52
  • Sintine Pompası25 Nisan 2024 Perşembe 08:47
  • Tek Gül Ne Anlama Gelir?25 Nisan 2024 Perşembe 08:45
  • TV Ünitesi Mobilyaları25 Nisan 2024 Perşembe 08:43
  • Sınır 'da imece usulü bağ çapalama mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 13:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim