• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

PAK'tan Roboski'ye anlamlı ziyaret

PAK'tan Roboski'ye anlamlı ziyaret
Roboski'de 28 Aralık 2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakların bombardımanı sonucu ölen 34 vatandaşın 3'üncü yıl dönümü nedeniyle Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) heyeti köye ziyarette bulundu.

Heyetten  Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Özgökçe, Diyarbakır, İstanbul, Van, Şırnak,Mardin,Batman, Muş ,Kızıltepe, Siverek il ve ilçe örgütleri ile çok sayıdan parti yöneticisi yer aldı.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) heyetini Roboski’li aileler köyün girişinde karşılayarak daha sonra mezarlığa geçti. Mezarlıkta PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve  beraberindeki heyet mezarlığa karanfil bırakıp dua etti.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Yaşanan katliamlar Kürtçe yaptığı konuşmada, olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak devletin hiç bir adım atmadığını belirterek, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Özçelik ‘‘Biz buraya baş sağlığı için gelmişiz ve kendi baş sağlığımız için geldik buraya Kobani, Şengal,  ve Roboski yüzyıllardır halkımızın görmüş olduğu katliamlardan bir tanesidir.

 Roboski bir yaradır bu yara Kürdistan Bayrağı dalgalandığında Halepçe’de, Dersim’de, Koçgiri’de ve Roboski’de  bu yaraları bir nebze olsun saracaktır.

Roboski’nin kendine ait özeliği vardır 34 insanımız çoğunluğu genç yaşta bu katliamda yaşamını yitirdi ve ne yazık ki bu katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen failleri bulunamıyor ve cezalandırılamıyor ve devlet bu katliamı gerçekleştiren failleri kuruyor ve bu katliamı saklıyor.

Devlet çözüm sürecini başladığını ve barış için çabaladığını belirten devlet yazık ki bugüne kadar Roboski’de yaşanları ve yaşanan katliamın aydınlatamadı.

Biz burada tekrarlıyoruz barışın anahtarı Roboski’den çözümün anahtarıda bugün Roboski’nin elinde Roboski’yi aydınlatmayanlar Kürt Halkına umut veremezler onun için Roboski değil sadece bizim yaramız insanlık için büyük bir yaradır.

Bu katliamın gerçekleştirenler elbette bir gün açığa çıkacaktır ve bunlar gereken cezayı alacaklardır.

Zulüm yapanlar dünyanın hiçbir yerinde cezasız kalmadılar ve gereken cezaları aldılar Saddam’ın yaptığı zulmü gördünüz ve bu adam cezasız kalmadı.

Aynı zulmü Kürtlere Kenan Evren’de yaptı ve bugün onun içine düştüğü durumun hepimiz biliyoruz.

Biz Kürdistan Özgürlük Partisi biz Roboski’yiz biz Kürdistan’ın ulusal davasıyız Roboski şehitleri bizim şehidimizimdir bir her anlamdan bu mazlum halkın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz bu anlamadan Roboski’de katledilen 34 insamıza Allahtan rahmet sevdiklerine sabır diliyorum hepinizi saygı ile selamlıyorum’’ dedi.

Aileler adına konuşan Veli Encü, "Üç yıl önce çocuklarımızınüzerine bombalar yağdırıldı.Failler hala serbest, failleri yargılama yerine Roboskili aileler yargılandı. Roboskili aileleri cezalandırıldı" dedi.

Konuşmadan sonra mezarlığı ziyaret eden Özçelik ve beraberindekiler, ardından da Roboski-Der’i ziyaret etti ve köyden ayrıldı. 

normal-1.20141228114709.jpg

normal-2.20141228114721.jpg

normal-3.20141228114733.jpg

Bu haber toplam 4918 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim