• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

PALA:”HAKKARİ’Yİ TÜRKİYE’YE AÇACAĞIZ”

PALA:”HAKKARİ’Yİ TÜRKİYE’YE AÇACAĞIZ”
Hakkari için Ocak ve Şubat ayında iki önemli etkinlik var. Biri KAR FESTİVALİ, diğeri ise EMİTT FUARI…

Hakan Taş/yazdı: Hakkari valiliği bir ilke imza atarak bu iki etkinlik için ön toplantı düzenledi. Valilik toplantı salonunda tertiplenen toplantıya acente ve hizmet sektörü temsilcileri katıldılar.

EMİTT FUARI

Türkiye’nin en genç vali yardımcısı ünvanına sahip Mustafa PALA, Hakkari’nin terörle değil, hizmetleriyle, etkinlikleriyle, güzellikleriyle gündeme geleceğini belirterek şunları söyledi: “31 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’nde EMİTT turizm fuarı var.

Bütün Türkiye ve yüzlerce yabancı ülke bu fuarda görücüye çıkacaktır. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT, dünyanın en büyük dört turizm fuarından biridir.

Etkinlik her yıl 46 binden fazla sektör profesyonelini ve de dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarını yakalamak isteyen turisti ağırlıyor. Hakkari olarak bu fuarda yer alacağız ve kentimizin güzelliklerini sergileyeceğiz.  Yöresel ürünlerimizi hem sergileyeceğiz hem de satışını gerçekleştireceğiz”…

KAR FESTİVALİ

Vali Yardımcısı PALA, kar festivalinin önemine de değinerek sözlerine şunları ekledi: “Kış turizmi her yerde yok. Tek amacımız kötü algıyı kırabilmek ve buraya turist çekebilmektir. Palandöken adeta patlama yaşıyor. Bu tür etkinlikler bir ilin kaderini değiştirecek kadar önem arz ediyor.

Megabüt olan adını Hakkari Kayak Merkezi olarak değiştirdik.  Burada yakında  kamp merkezi ve lüks bir otel yapılacak. Bize yakın olan İran ve Irak’tan turistlerin gelişini sağlayabiliriz. Kayak merkezimizde sadece bizler değil yayarak her kesimin katılımını sağlamalıyız. Kardan heykeller, konserler, eğlenceler düzenlemeliyiz”…

BAKANLAR GELECEK

Vali Yardımcısı Mustafa PALA, 23-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Kar Festivaline Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muhammed Kasapoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da programda bir değişiklik olmazsa ilimizi teşrif edeceklerini söyledi.

FİKİR ALIŞVERİŞİ

Hakkari valiliği bir ilke imza atarak bu iki etkinlik öncesi geniş bir katılım ile fikir alışverişinde bulunarak önerileri dinledi. İki saat süren toplantıda Hakkari’yi en iyi şekilde temsil etme ve tanıtma konusunda konuşulanlar rapor edilerek valimiz Akbıyık ile paylaşılacak.

Böylesine anlamlı ve güzel bir oluşum için talimat veren ilimiz valisi İdris Akbıyık’a, toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcımız Mustafa PALA’ya ve ilimizin tanıtımı hususunda projeler üreten İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İdris Ağacanoğlu’yu tebrik ediyoruz.  Hepimizin tek ve ortak amacı ilimizin en iyi şekilde tanınması, halkımızın huzur ve refahıdır. 

hakan-1-012.jpghakan-2-011.jpg

 

 

Bu haber toplam 4472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim