• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

PES ETMEYİN!

İbrahim AÇAR (eğitimci)

12 yıl eğitim ve öğretim süreci,uzun ve zor geçen seneler.Nice katlanmak zorunda kalınan arbedeler,problemler ve maddi yoksunluklar.

Dünya değişiyor,zaman geçiyor ve geçmeye de devam edecektir.Geleceğimizi garanti altına alma adına bizleri kurtaracak tek husus eğitimli bir nesil olacaktır.

Hedefleri belirgin,mücadeleyi seven,vazgeçmeyen,nice ışık dolu,parlak ve zihin haritası şekillenmiş,eğitim ile donanmış,her şeyden haberdar yeni bir nesil yaşadığımız ortam için daha uygun olacaktır. 

Pes etmeyin!Zorluklar ve badireler sizleri hedefe giden yoldan alıkoyamazsın,çok uğraşın ancak çok uğraştırmayın.

Sizi bekleyen nice güzellikler vardır.Geleceğin parlak yüzleri sizlersiniz.Var olan nesil göçüp gittiğinde sizler geride kalacaksınız. Sizler hayata şekil vereceksiniz.

Yaşadığınız ortamı daha yaşanılır kılın,çevrenizle,ailenizle,bağ ve bahçenizle ilgilenin,standartlarınızı yükseltin.

Güzel bir yerde olmayı,güzel bir şehirde yaşamayı düşünün,şehrinizi güzelleştirin,katkıda bulunun.Yaşadığınız yer uzak olsa da kimse uğramıyor olsa da bunu kendiniz için yapın çünkü bunu sizler hak ediyorsunuz.Mutlu olun,herkes mutsuz olmayı tercih etmişken sizler mutlu olmayı deneyin ve başarın.

Değerli öğrenciler!Sevgili Z kuşağı(1997 sonrası doğanlar) ve pek değerli Y kuşağı(1980 ve 1999 arası doğanlar) ve saygı değer X kuşağı(1963 ve 1981 arası doğanlar) hepimiz ve herkes güzel bir yaşamı hak ediyor.

En iyi yatırım şekli eğitime yapılan yatırım şeklidir.Uzun vadeli ve çoğunlukla kesin sonuçlar veren bir yatırım şeklidir.Bu sayede kişinin donanımı,hayata bakış açısı değişmekte ve sürekli gelişmeye açık olmaktadır.

Yaklaşık 12 yıl okudun,(1.sınıftan 12.sınıfa kadar),ömründen 12 yıl geçti,pes edemezsin,şimdi bunun sırası değil.Bir yıl denedim ancak üniversiteyi kazanamadım ya da ebeveyn olarak üzerime düşeni yaptım artık elimden bir şey gelmez,yapamam demenin zamanı değil,buna hakkımız yok.Eğitim ihmale gelmez,yarı yolda bırakmaya gelmez.Artık yapamam demeye gelmez.Pes etme!

Yazıyı okumak için zaman ayırdın,o nedenle bir teşekkürü hak ediyorsun.Ama yazıyı sadece bir paragraf okumuş gibi unutup gitme,dur,dinlen ve düşün.

Geleceğimizi güzelleştirecek tek unsur EĞİTİMDİR.

Pes etme!

 Bu vesile ile YKS'ye girecek tüm öğrencilere gönülden başarılar diliyorum.Her şey istediğiniz gibi olsun.

Bu yazı toplam 9381 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim