• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Peşmerge 20 Işid üyesini öldürdü

Peşmerge 20 Işid üyesini öldürdü
Musul’un kuzey batısındaki Zumar beldesi yakınlarında Peşmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arsında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Peşmerge güçlerinin 20 IŞİD üyesini öldürdüğü, 30’unu da esir aldığı belirtildi. Bu arada Kürt yönetimi IŞİD tehdidine karşı ABD’den yardım istedi. Çatışmalar Zumar beldesi yakınlarındaki bazı köylerde yaşandı. Petrolün güvenliğini sağlamakla görevli polislerin IŞİD karşısında kaçması sonucu bunlara ait merkezler IŞİD’in eline geçti. Peşmergenin üç koldan saldırısı sonucu, 6 polis merkezinin peşmerge denetimine geçtiği bilgisi verildi.

Peşmergenin bölgedeki güçlerinin komutanlarından Karesul Gerdi, Rudaw’a yaptığı açıklamada çatışmanın bu sabah saatlerinde IŞİD ile Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı petrolü koruma güçleri arasında yaşandığını söyledi. Bir polisin çatışmalarda hayatını kaybetmesi ve 2’sinin yaralanması ardından polis güçlerinin kaçtığını belirten peşmerge sorumlusu, “Duhok Komutanlık Güçleri ve Sefin Komutanlığı Güçleri’nden oluşan 8. Liva güçleri IŞİD’e karşı üç koldan saldırı başlattı ve Berdye ile Ehmed Axa köylerini IŞİD’in elinden aldı” dedi.

Peşmerge güçlerinin 20 IŞİD üyesinin öldürdüğünü ve 30’unu esir aldığını söyleyen Gerdi, çatışmaların devam ettiğini belirtti. Aynı yetkili, Zumar ilçesinde peşmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arasında 500 metrelik bir mesafe olduğunu ve çetelerin bazı binalara saklandığını söyledi. Gerdi, bu nedenle çok ilerleyemediklerini ifade etti.

HEWLER, ABD’DEN SİLAH İSTEDİ

Öte yandan Reuters haber ajansına göre Kürdistan Bölgesi makamları, Amerikan yönetiminden IŞİD’e karşı sofistike silahlar talep etti. Bir Kürt yetkili, bir delegasyonun Temmuz ayı başında Washington’a bu yönlü bir mesaj ilettiğini söylerken, Amerika’dan yetkili kaynaklara göre Barack Obama yönetimi Kürt savunma hattını güçlendirmenin yöntemlerini inceliyor. Basından

 

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim