• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Peşmerge güçleri Başika operasyonu başlattı

Peşmerge güçleri Başika operasyonu başlattı
Peşmerge güçleri, IŞİD kontrolünde bulunan Başika'ya operasyon başlattı. Operasyon bölgesinin Türk güçlerinin bulunduğu noktaya 15 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi.

Musul Operasyonunun ikinci aşaması olan Başika harekatı bugün sabah 06.45 sıralarında Peşmerge Özel Kuvvetleri Zerevani güçleri tarafından başlatıldı.

Operasyon peşmerge güçlerinin zırhlı araçlarında Başika'ya doğru ilerlemesiyle başladı.

Başika Operasyonunu Zerevani Kuvvetleri (Özel Kuvvetler) Komutanı Aziz Weysi sahadan yönettiği belirtiliyor. Operasyonun ilk aşamasında IŞİD'in elinde bulunan köylere top atışı yapıldı.

Top atışlarının ardından Zerevani birlikleri bölgeye hareket etti. Bölgede şuana kadar IŞİD ile sıcak temas sağlanamadığı belirtiliyor.

Operasyona Zerevani kuvvetlerine bağlı kadın peşmergeler de katıldı. Kadın peşmerge Merziya Bahattin, ilçelerini korumak için korkmadan her türlü savaşa katılacaklarını söyledi. Nahide Şahap ise, 1 yaşındaki kızı Nüvini evde bırakıp savaşa geldiğini söyledi.

Operasyona koalisyon uçakları havadan destek verirken, Amerikan birlikleri de sahada koordinasyon çalışması yapıyor.

Operasyonların yapıldığı bölge, Türk askerinin bulunduğu noktaya 15 kilometre mesafede bulunuyor. Başika kasabası yakınlarında Türkiye'nin askeri eğitim üssü bulunuyor.

Başika ve Naveran cephelerinden harekete geçen Peşmerge birlikleri şimdiye kadar Tırbze, Fazılye ve Ömer Kamçı köylerini IŞİD'ten kurtardı.

Peşmerge Güçleri, 17 Ekim’de başlayan Musul operasyonu kapsamında bu sabah Başika ve Naveran cephelerinden saldırıya geçti.

Peşmerge Güçleri, Musul operasyonu kapsamında bu sabah saat 06:30 sıralarında Naveran ve Başika cephelerinden harekete geçti.

Rûdaw muhabiri, operasyonun ilk aşamasında IŞİD'in elinde bulunan köylere top atışı yapıldığını söyledi.

Muhabirimiz, top atışlarının ardından Peşmerge Güçleri’nin bölgeye hareket ettiğini Başika bölgesinin doğudan ve batıdan kuşatıldığını aktardı.

 

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Komutanı Behram Arif Yasin, operasyon kapsamında Tırbze, Fazılye ve Ömer Kamçı köylerinde kontrolü sağladıklarını ve Tiz Harab’a köyüne yöneldiklerini söyledi.

 

Kurtarılan köylerin Kakai Kürtleri’ne ait olduğu ifade edildi.

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim