• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Pirinç suyu çöpe atılmayacak kadar değerli!

Pirinç suyu çöpe atılmayacak kadar değerli!
Çöpe Atılmayacak Kadar Değerli: Her Gün 1 Bardak Pirinç Suyu İçmenin İnanılmaz Faydaları....

Çoğu kişi farkında olmasa da, pirinç suyu, besleyici maddelerle dolu, son derece sağlıklı bir içecektir.

Günde sadece bir bardak pirinç suyu içmenin faydalarını duyunca keyifli bir şaşkınlık yaşayacaksınız. Enerji veren ve kabızlığa iyi gelen bu eski Asya tarifi, asırlardır kullanılıyor. Üstelik hazırlaması hem kolay hem de ucuz!

**Pirinç suyu nedir ve nasıl yapılır?

Pirinç suyunu; pişirmeden önce suda bekletilmiş pirinç süzülebilir (elde edilen su) ya da pirinci haşlarken nişasatasını bıraktığı sudan elde edebilirsiniz.

Kaynama işlemi sırasında pirincin bıraktığı nişastada, yararlı aminoasitler ve mineraller bulunur. Bu içeceği tüketmenin en iyi yolu, hazırlandığı anda hemen tüketmektir. Eğer daha fazla miktarlarda hazırlayıp saklamak isterseniz, buzdolabında 2-3 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

**Pirinç suyunun güzellik açısından faydaları

Pirinç, birçok farklı vitamin ve mineral açısından, özellikle de B vitamini açısından oldukça zengindir. B vitaminleri, cilt hücrelerinin sağlıklı olması için şarttır.

Pirinç yufkasını kaynatıp nişastasını suya vermesini sağlamak suretiyle konsantre bir B vitamini kaynağı elde edebilirsiniz. Bu suyun en yaygın kullanım şekli içilerek olsa da, birçok kadın bir tonik olarak yüzlerini ve saçlarını temizlemede de kullanıyor. Çin ve Hindistan'daki kadınlar, uzun koyu renk saçlarının parlaklığını, pirinçli su ile durulamalarına borçlu olduklarını söylüyorlar. Ayrıca ek bir bilgi olarak; Asyalı kadınların çoğunun saçı 90'lı yaşlara kadar beyazlamaz!

**Vücut için harika

Pirinç suyu, harika bir karbonhidrat kaynağıdır. Pirinç suyu tüketmek önemli mkitarda enerji sağlar. Sindirimi düzeleyen ve kabızlığı önleyen lifler açısından zengin olduğunu söylemeye bile gerek yok. Diğer taraftan pirincin içindeki antioksidanlar, kanseri önlemeye ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur.

Kolesterol içermediği ve sodyum içeriği düşük olduğundan dolayı pirinçli suyu tüketmeninü, kilo kontrolü veya kalp üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Hatta neredeyse hiç yağ içermemesi sebebiyle obeziteyle savaşmaya yardımcı olabilir. Ayrıca yüksek kan basıncı ve hipertansiyon sorunu olanlar için de uygundur.

Bebekler için

Pirinç suyu bekeklerde de harika şekilde işe yarar. Deri döküntülerini tedavi etmek için bebeğin banyo suyuna pirinç suyu ilave edebilirsiniz.

Pirinç suyu diğer taraftan, ateşi düşürmeye, ishal ve diğer bağırsak sorunlarını iyileştirmeye de yardımcı olur.

Esmer pirinç en iyisi

Esmer pirincin beyaz pirinçten daha iyi olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Pirinç suyundan maksimum fayda sağlamak için sadece esmer pirinç kullanmalısınız. Beyaz pirinç dediğimiz, kepek ile kabuğunun çıkarılması ile elde edilir. Ancak besin öğelerin çoğunu kepek içerir. Esmer pirinç beyaz pirince dönüştürülürken, içerdiği B vitamininin % 90 kadarını bu işlem sırasında kaybeder. Magnezyum, fosfor ve lif gibi diğer besin öğeleri de bu işlem sırasında önemli ölçüde azalır.

Sonuç

Günde sadece bir bardak pirinçli su içmenin sağlığınıza iyi geleceğini gösteren sayısız neden var. Bu aynı zamanda, piyasadaki vitamin ve mineral takviyelerine ve kozmetik ürünlerine servet dökmek yerine tercih edilebilecek düşük maliyetli bir yöntem.

Tamamen doğal olmasının yanı sıra, kilo alma riski veya zararlı yan etkileri olamaması sayesinde büyük miktarlarda tüketilebilir. Yani bir dahaki sefere esmer pirinçle yemek hazırlarken, suyunu atmayıp kullandığınıza emin olun. Çünkü pirinç suyu, çöpe atılamayacak kadar değerli.

Kaynak: Healthyfoodtalk

Bu haber toplam 3296 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim