• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

PKK ile görüşülmelidir

PKK ile görüşülmelidir
Selahattin Demirtaş, savaşın bitmesi için Öcalan ile müzakereler devam etmelidir. PKK’yle de doğrudan görüşülmelidir. Bizde buna katkı sunacağız. Kan ve göz yaşının durması için herkesin üstüne düşeni yapması gerekir dedi.

KESKİN DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

demirtas-son-konusma-2.20110613172207.jpg

Belediye binasına doğru gelen Gazeteci Abdurrahman Keskin ve beraberindekiler burada binlerce kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Keskin zafer işareti yaparak kalabalığı selamladıktan sonda belediye binasında bulunan Demirtaş'ın yanına gitti.

 

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye balkonunda halka seslenen Hakkari Bağımsız Milletvekili Selahattin  Demirtaş, uzun bir mücadele ve çaba sonucunda bir kez daha Hakkari halkının destan yazdığını halkında buna layık olduğunu ifade ederek Hakkari halkının müthiş bir halk olduğunu söyledi.

 

Demirtaş,”Emek Demokrasi ve Barış Bloğu’nun tüm adaylarınız canı gönülden kutluyorum. Ortaya çıkan bu başarı halkın başarısıdır. AKP medyası, başbakan, AKP’nin polisinin tüm tüm baskı ve engellemelerine rağmen bunu başardınız. AKP olsaydı buna asla başaramazdı. Emek Demokrasi Bloğu iktidara yürüyor. Biz bundan sonra bağımsız değil parti olarak seçime gireceğiz”

 

 HALK DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİ KABUL ETMİŞTİR

Demirtaş,”Halk demokrasi özerkliği kabul etmiştir. Öcalan’la ilgili müzakereler halk tarafından desteklenmiştir. Öcalan’nın serbest bırakılması talebi kabul edilmiştir. Başbakandan somut beklentilerimiz var. Başbakan seçim öncesinde bize Zerdüşt,, eşkıya, Öcalan’ı peygamber ilan etmemiz, Kürtçe Ezan, zorla kepenk kapatmakla suçladı. Bunların tümü iftara ve yalandır. Başbakan bu iftara ve yalan söylemlerinden dolayı BDP ve Hakkari halkından özür dilemelidir. Yeni hükümeti kuracak başbakanın çözüm için tutuklu tüm Kürt siyasetçilerini bırakmalı, anadil hakkı engellenmemelidir, savaşın durması için askeri operasyonlar ve siyasi operasyonlar son bulmalıdır”

 

 AKP’NİN VALİSİ VE POLİSİ OLMAYIN

 Demirtaş, Hakkari’deki yetkililere de çağrıda bulunarak AKP’nin valisi ve polisi olmayın ve vaz geçin, halkın sizlerle bir sorunu yoktur, sorunumuz siyasetledir dedi. Demirtaş,”Hakkari gençliğinin derdi polisle değildir, AKP iledir. Onlarla bir alakası yoktur. Birlik ve beraberlik içinde huzur içinde yaşamaya bakalım. Sayın başbakan artık bu halk kararını vermiştir Bunun geri dönüşü de yoktur. Bütün engelleme ve baskılara rağmen Hakkari halkı yüzde 85 oyla iradesine sahip çıkmıştır. Barışa giden yolu hep birlikte açalım” 

 

 ÖCALAN VE PKK İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞÜLMELİDİR.

Demirtaş,”Savaşın bitmesi için Öcalan ile müzakereler devam etmelidir. PKK’yle de doğrudan görüşülmelidir. Bizde buna katkı sunacağız. Kan ve göz yaşının durması için herkesin üstüne düşeni yapması gerekir”

 

 POLİSİN KUTLAMALARA MÜDAHALLESİ KABUL EDİLEMEZ

 Demirtaş,”Önceki gün sandıkların açılmasının ardında bazı illerde kutlamalar yapıldı. Ancak bunu hazım edemeyen polisle halka karşı şiddet kullanmıştır. Yeter artık bu şiddeti durdurun bu halkın sabrını sınmayın” 

 

HAKKARİ HALKI NE ZAMAN KEPENK KAPATACAĞINI BİLİR

 Demirtaş,”Hakkari esnafı onurludur ne zaman kepenk kapatacağını bilir. Şunu da belirtmek istiyorum ki biz kepenk kapatılmasına karşıyız. Ancak esnaf ne zaman kepenk kapatıp ne zaman açacağını biliyor”

 

ZEYDAN, ÖZBEK VE DEMİR AİLELERİNE ÇAĞRI

 Demirtaş,” Zaydan, Özbek ve Demir ailelerine biz 3’te 3 yapacağımızı söylemiştik.

 

 söyledik ve yaptık. O zaman gelin bize katılın oy için değil kendiniz için demiştik. Sözümüzü de tuttuk.  Şimdi size sesleniyorum. Oy için değil kendiniz için gelin bize katılın. Kapımız her zaman size açıktır. Gelin bu halkın içinde yer alın” şeklinde konuştu. Demirtaş ayrıca seçim öncesinde söylediklerinin arkasında olacaklarını belirterek, sizlere layık olacağım canım dahi yolunuza kurban olsun diyerek, seçimde kendilerine destekleyen ve desteklemeyen tüm Hakkari halkına teşekkür etti.

 

demirtas-son-konusma-4.20110613172237.jpg

 

demirtas-son-konusma-1.20110613172152.jpg

demirtas-son-konusma-3.20110613172220.jpg

 

Bu haber toplam 4792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim