• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Plastik kapaklarla engelsiz yaşamlara

Plastik kapaklarla engelsiz yaşamlara
'Plastik Kapaklarla Engelsiz Yaşamlara' adlı proje kapsamında engellilere yardımcı olabilmek için çabalayanlar, çöplük alanda pet şişe kapağı topluyor.

FEYZULLAH TAŞ HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan

'Plastik Kapaklarla Engelsiz Yaşamlara' adlı proje kapsamında engellilere yardımcı olabilmek için çabalayanlar, çöplük alanda pet şişe kapağı topluyor.

Kampanya kapsamında toplanan pet şişe kapağı karşılığında engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınacağı belirtilirken, esnaflar da iş yerlerinde kapakları biriktirmeye başladı. Örnek bir davranış sergileyen Bedirhan Ege isimli bir genç ise, çocuklarla birlikte çöplük alanda kapak toplayarak engellilere destek veriyor. Ege, yanındaki çocuklarla birlikte karıştırdığı çöpler arasında kapak arayarak engellilere umut olmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Halil İlhan, 'Plastik Kapaklarla Engelsiz Yaşamlara' adı altında bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla birlikte kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlara umut olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hakkari Belediyesi'nin de destekleriyle başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları plastik kapaklar karşılığında engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye alacaklarını ifade eden İlhan, "Aynı zamanda bu plastik kapakları geri dönüşümlü olarak kullanılacağı için belki Hakkari'de ilk defa geri dönüşüm bilincini ilimizde topluma kazandırmış olacağız. Özellikle ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler bu kampanyamıza yoğun ilgi göstermekteler. Şu ana kadar 10 bin kapak toplamış bulunmaktayız.

Tabi ki kampanyamız halen devam etmektedir. Halkımızı kampanyamızdan haberdar etmek için bütün okul ve kurumlara bilgilendirici afişler gönderdik. Aynı zamanda esnaflarımızı ziyaret ederek kampanya hakkında bilgi verip iş yerlerine bilgilendirici afişler astık. Halkımız ve esnaflarımız bize gereken desteği vermekteler. Hatta zaman zaman biz kendimiz iş yerlerine giderek esnaflarımızın topladığı kapakları kendimiz teslim alıyoruz.

Topladığımız kapaklar geri dönüşümlü olarak kullanılacak ve engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye olarak geri dönecektir. Topladığımız kapakları İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne göndereceğiz. Yanılmıyorsam bu kampanyayı Türkiye genelinde ilk olarak İstanbul Ataşehir Belediyesi hazırlamış.

Bu nedenle biz de kapakları oraya göndereceğiz. Onlarda kendilerine gönderilen kapakları geri dönüşüm amaçlı kullanmaları gereken yerlere vererek bunun karşılığında bize tekerlekli sandalye gönderecekler" dedi.

Engellilere yardımcı olmak amacıyla kampanyaya çocuklarla birlikte çöpten kapak toplayan Bedirhan Ege isimli genç ise, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün başlattığı kampanya kapsamında plastik kapaklar karşılığında engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye verildiğini söyledi.

Kampanyaya destek vermek için çocuklarla birlikte çöpten kapak topladığını belirten Ege, ''Bu bir gönül işidir. Çöplerin içinde kapak toplamak istemeyiz, ancak engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ihtiyacı olunca bizler de gönül işi deyip çöplere dalarak kapak arıyoruz. Çöpten topladığımız kapakları Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz'' şeklinde konuştu.

kampanya-1.jpg

kampanya-2.jpg

Bu haber toplam 4766 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim