• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Plastık kapaklarla engelsiz yaşamlara

Plastık kapaklarla engelsiz yaşamlara
Hakkari'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Plastik Kapaklarla Engelsiz Yaşamlara' adlı kampanya kapsamında bir ay içerisinde yaklaşık 160 kilogram plastik kapak toplandığı belirtildi.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Halil İlhan, bir süre önce 'Plastik Kapaklarla Engelsiz Yaşamlara' adı altında bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla birlikte kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlara umut olmayı hedeflediklerini belirtti.

Hakkari Belediyesi'nin de destekleriyle başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları plastik kapaklar karşılığında engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye almayı hedeflediklerini belirten İlhan, "Başlattığımız kampanyamız bugün sona erdi. Bir ay gibi kısa bir süre 160 kilo plastik kapak topladık. Topladığımız kapakları İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne gönderdik. Onlarda kendilerine gönderilen kapakları geri dönüşüm amaçlı kullanmaları gereken yerlere vererek bunun karşılığında bize tekerlekli sandalye gönderecekler. Kampanyamıza, destek veren herkes sorumluluk duygusu ve sorunların çözümüne yönelik duyarlılığı pekiştirmiştir.

Bir tekerlekli sandalye için istenen 250 kilogram plastik kapak hedefine ulaşamazsak bile İstanbul Ataşehir Belediyesi ile bir tekerlekli sandalyenin ilimize tahsis edilmesi için görüşeceğiz. Sandalye için 250 kilogram plastik kapak hedefine ulaşamazsak bile 1 ay gibi kısa sürede 160 kilogram toplamamız, sorunlara yönelik duyarlılığı oluşturduğu ve geliştirdiği için kampanyamız asıl amacına ulaşmıştır.

Kapaklar başka bir yerde toplanan kapaklarla bir araya getirilecek ve 250 kilo hedefine ulaştırılarak Hakkari dışından olsa bile bir engelliye umut olacaktır. Bu açıdan gösterilen hiçbir çaba boşa gitmemiştir. Ayrıca kampanyaya sponsorluğuyla destek veren Hakkari Belediye Başkanlığı'na ve kargo ücretini karşılayan Hakkari Valiliği'ne teşekkür ederiz. Kampanyamızdan desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı vatandaşlara, okul yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilerine özellikle de esnaflarımıza da minnettarız'' dedi.

engeli-1.jpg
 

Bu haber toplam 4555 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim