• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Polis ev baskınları yaptı çok sayıda gözaltı var

Polis ev baskınları yaptı çok sayıda gözaltı var
Türkiye'nin değişik illerinde yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında siyasiler ve öğrencilerin de olduğu gibi çok sayıda kişi gözaltına aldı.
İstanbul'da bu sabah da polis birçok eve operasyon düzenledi. Büyükçekmece, Sarıyer ve Sancaktepe ilçelerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yalova'da da 8 eve bu sabah polis baskınları yapıldı.
 
Baskınlarda aralarında HDP yöneticileri ve üniversite öğrencilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında geçtiğimiz günlerde ırkçı saldırıya uğrayan ve alnına rujla T.C. yazılan Diyarbakırlı R.E'nin ailesini misafir eden üniversite öğrencilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Kumçatı (Dêrgul) Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Özlem Kutlu ile DBP Belde Eşbaşkanları Dursun Çakır ve Azya Durak, HDP Belde Eşbaşkanı Ekrem Güler, Belediye Meclis üyeleri İbrahim Kıraç, Hamit Ayan ve Çetin Güngör, DBP Belde yöneticisi Emin Güler,

Adnan Ayan, Abidin Durak, Hacı Durak, Hamit Sirek, Sait Kıraç, Arafat Güler, Halil Aykaç ve Ertaç Sedat'ın evlerine baskın düzenledi. Baskın yapılan evlerde aramalar yapıldı. Aramalar sonrasında Belediye Meclis üyesi İbrahim Çakır, Hamit Sirek ve Sait Kıraç isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi Jandarma Karakolu'na götürüldü. 

Erzurum'da ise Karayazı ilçesinde ev baskınları yapıldı. İlçeye bağlı Uğurlu mezrasında sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Nihat Şimşek, Yılmaz Arat ve Yûksel Kişi isimli yurttaların gözaltı gerekçeleri ve nereye götürüldüğü ise öğrenilmedi.

Osmaniye'de de Korkut Ata Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere yönelik gözaltı operasyonları yapıldı. Kimi Kürt öğrencilerin kaldıkları evlere yapılan baskınların ardından çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen öğrencilerin Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. 

Mersin'de HDP yöneticisi gözaltına alındı

Mersin'de sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan baskınla HDP İl yöneticisi Ufuk Kurtulmaz evinde gözaltına alındı. Kurtulmaz'ın Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenilirken, işyerinde de arama yapıldığı belirtildi. 

Antalya'da ise dün Akdeniz Üniversitesi'nde Newroz kutlaması yapmak isterken polisin saldırısına uğrayıp gözaltına alınan 30 öğrenci ise serbest bırakıldı. Antalya Uncalı Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polisin işkencesine maruz kalan öğrenciler emniyetteki ifadelerinin ardından dün gece geç saatlerde serbest bırakıldı. 

Öte yandan Antalya'da 15 Mart'ta gözaltına alınan 13'ü çocuk 24 kişi ise dün emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 13 çocuk, "örgüt üyesi olmak", "örgüt adına eylem düzenlemek" iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sorgu Hâkimliğine gönderildi. Sorgu Hâkimliği'nde ifadesi alınan 13 çocuk aynı gerekçelerle tutuklandı. 

Savcılık tarafından dün ifadesi tamamlanan 11 kişinin de bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Denizli'nin Gümüşler, Esentepe ve Yeşilyurt mahallerinde 15 Mart'ta düzenlenen baskınlarında gözaltına alınan 17 kişi'den 9'u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkeme sevk edilen Hasan Öner, Vedat Barut, Soner Taşkıran, Muhammed Ergül, Murat Opçin tutuklanarak Denizli D Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 
Emniyetteki işlemleri devam eden 8 kişinin de bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor. 

Manisa'nın Salihli ilçesinde de 17 Mart'ta gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından "örgüt propagandası" gerekçesi ile mahkeme sevk edilen 8 kişiden 7'si serbest bırakılırken, Seher Karaaslan adlı bir kişi ise tutuklandı. 

Ağrı'da 13 Mart günü DBP il binasına yapılan baskında gözaltına alınan 27 kişiden 2'si serbest bırakılırken, aralarında HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Hanım Yıldırımın ve DBP Ağrı İl Eşbaşkanı Barış Demir'in de bulunduğu 25 kişi Ağrı Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadesi alınan 25 kişi, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak, Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Tutuklananların isimleri şöyle: HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Hanım Yıldırım, DBP Ağrı il Eşbaşkanı Barış Demir, Mehmet Çelik, Fecri Yakut, Nevzat Ayna, Özlem Demir, Zeynep Mete, Leyla Saraç,

Selim Yılmaz, Turan Çubuk, Cemil Oğuz, İrfan Yıldız, Cemal Yıldız, Rojdan Erez, Güner Alptekin, İbrahim Cengiz, Selçuk Aktürk, Mürsel Yalan, Yasin Yılmaz, Cemal Akkural, Fatma Arığ, Furkan Ekinci ile soyadı öğrenilmeyen Sedef, Necmettin. 

Muş'un Bulanık ilçesinde ise dün yol kontrolü sırasında gözaltına alınan ve hakkında kesinleşmiş cezası bulunduğu öğrenilen Mazlum Gün adlı yurttaş, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Basından

 
Bu haber toplam 5660 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim