• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Polis Haftasında Hakkari Polisi

Hakan Taş

Her yıl Nisan ayının birinci haftasında polis bayramı kutlanır. Hafta boyu süren etkinlikler bayram havasında geçer. Halkımıza güven ve huzur dolu bir yaşam sunmayı hedefleyen Hakkari polisi, bu hedefinde ne kadar başarılı doğrusu bilemiyoruz.

“ Misyonumuz, başta vatandaşlarımız olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak kaynaklarımızı en  verimli ve etkili bir şekilde kullanmak, şehrimize kaliteli ve güvenlik hizmeti sunmaktır. Anne-babalar, gençler, öğretmenler, öğrenciler, çalışanlar! Lütfen hedefimizi ve misyonumuzu gerçekleştirmede bizlere yardımcı olunuz” diyen Hakkari Emniyeti Tufan ERGÜDER  ile 167. yaşını kutluyor.

Şu bir gerçek ilimizde vatandaş-polis kucaklaşması tüm içtenliğiyle hiç olmadı. Polis vatandaşa inanmadı, vatandaş polise güvenmedi. Arada her zaman bir uçurum oluştu. Özlemi çekilen bu gönül köprüsü ne yazık ki hiç kurulmadı. Vatandaşa göre polis herkesi potansiyel suçlu olarak görüyor ve önyargılarla buraya tayin oluyor. Polise göre burada yaşayan vatandaşlarımızın çoğu PKK sempatizanı ve destekçisidir.

Polis vatandaşa yanaşmıyor, dükkanına, işyerine dostluk çayı içmeye gitmiyor. Vatandaş ise işi gereği sadece pasaport ve trafik şubesine gidiyor. Emniyete ve karakola ise ancak suçlu sıfatıyla gidebiliyor. Çeşitli olaylardan dolayı gözaltına alınanların orada görmüş oldukları kötü muammelesöylemleri aradaki kini arttırıyor.

Kim haklı, kim haksız tartışmasına girmeyeceğim. Hem vatandaşlarımıza hem de Hakkari polisine çağrıda bulunmak istiyorum. Birlikte yaşamaya mecburuz. Polisin görevlerinde hukuki dayanak şarttır. Keyfi  uygulamalarla bu ateş körüklenmemeli. Hakkari’de vatandaşların evlerini polise kiralamamaları, onları aralarına almak istememeleri çok ciddi ve ağır bir tepkidir. Sadece huzur için, kardeşçe bir arada yaşamak için, kimselerin canının yanmaması için kucaklaşalım. Suçlu ve suçsuz birbirinden ayır edilsin. Türkülerimiz, halaylarımız bir olsun.

  Çocuklarımız polise kartopu atsın.

  Polis çocuklara çiçek atsın.

  Vatandaş, esnaf karakola çay ve kahve içmeye gidebilsin.

  Biber gazı olsun sevda sazı.

  Biraz hoşgörü ve anlayış mutlu olmaya yetiyor.

  Seneye polis bayramında aynı halayda buluşalım mı….

 

Bu yazı toplam 2734 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim