• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Polis mahalleyi gaza boğdu

Polis mahalleyi gaza boğdu
Hakkari’nin Gazi, Berçelan ve Yeni Mahalleleri’nde bir grup yüzü maskeli genç Medya Savunma Alanları’na yapılan bombardıman ve göz altıları protesto etmek amacıyla yolla barikat kurarak polisle çatıştı.

Olayların yoğun yaşandığı Gazi Mahallesi’nde polislerin rastgele kullandığı yüzlerce gaz bombaları yüzünden bazı yurttaşların evlerinin bahçelerinde kuru otlar tutuştu.

Çıkan yangınlar için gelen itfaiye ekipleri ise polislerin kullandığı yoğun gazdan dolayı bir süre yangına müdahale edemedi.


Haberin Videosu İçin Tıklayın


Polislerin neden olduğu yangına tepki gösteren iki yaşlı çift her gece polislerin attıkları yüzlerce gaz bombasından dolayı evlerinden dışarı çıkamadıklarını söyleyerek, “ Madem böyle olacak, Halepçede olduğu gibi bize kimyasal sıkarak öldürsünler.

Rastgele atılan gazlar bahçelerimizde yangına neden oluyor. Bu zulmündür. Bunlarda hiçmi din iman yok” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Olaylarda bahçesi yanan Ömer Bor adlı vatandaş, polisin mahallenin her yerine rast gele gaz bombası attığını belirterek evden çıkamadıklarını söyledi.

Bor,” Polisin rast gele attığı gaz kapsülü bahçede yangına neden oldu. Az daha yangın evime sıçrayacaktı. Kovalarla su taşıyıp söndürmeye çalıştık. Bahçemde iki ceviz ağacım ve yüz balya kamışım vardı. Gaz kapsülü yüzünden kamışlar tutuştu mağdurum” diye konuştu.

Yaklaşık 5 saat süren gazlı müdahalede birçok mahalle gaz bulutu altında kalırken, atılan gazlar bir evin penceresine isabet ederek camları kırdı. Camın kırılması ile birlikte iki aylık Nubihar adlı bebek gaza maruz kaldı. Ev sakinleri ise, “Gece mahallede olayların başladığını ve polislerin rast gele attıkları gaz bombalarının evlerinin camlarını kırarak gazın içeri girdiğini söyledi.

Kendi imkanları ile iki aylık minik Nubihar’ın gazdan etkilenmemesi için bir sandalyenin altına bırakarak, ıslattıkları bir çarşafı da üzerine sererek gaz kokusundan koruduklarını” söylediler.

Olaylar esnasında haber takibi yapan DİHA ve Van TV muhabirleri ise polislerin hedef gözeterek attıkları gaz kapsüllerine maruz kalırken, aynı zamanda polisler tarafında çarşı merkezinde kimlik sorgusuna tabi tutuldu. Hakkarihabertv.com

hkr-29-07-15-polisler-gaza-bogdu-(5).jpghkr-29-07-15-polisler-gaza-bogdu-(7).jpg

hkr-29-07-15-polisler-gaza-bogdu-(8)-001.jpghkr-29-07-15-polisler-gaza-bogdu-(2)-001.jpghkr-29-07-15-polisler-gaza-bogdu-(1).jpg

Bu haber toplam 5255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim