• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

POLONYALI MÜSTEŞAR HAKKARİ'DE

POLONYALI MÜSTEŞAR HAKKARİ'DE
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) tarafından Türkiye Polonya Ticari İlişkileri konulu bir toplantı düzenlendi.

Kayacan Caddesi üzerinde bulunan HTSO binasında düzenlenen toplantıya, HTSO Başkan Yardımcısı Cemal Erip, yönetim kurulu üyeleri Abdulkadir Seyitoğlu, Naci Aydoğan, İsmail Çatal, Yılmaz Azizoğlu, Lokman Özek, Bedri Çallı ve Salih Çiftçi, bazı işadamları ile Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa, Polonya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri kuvvetlendirmek, Hakkarili işadamlarına Polonya yı tanıtmak ve karşılıklı fikir teatisinde bulunmak üzere geldiğini söyledi. Türkiye ile Polonya ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin çok düşük olduğunu belirten Michal Mierzwa, "Bu ilişkileri geliştirmek amacındayız. Bu ülkelerin ticaret odası başkanlarını, bu işle uğraşan işadamlarını bilgilendirmek için buradayım. Bundan önce de Van, Kars ve Ağrı da işadamları ile görüştüm. Polonya daki ticaret potansiyelini insanlara göstermek ve onları bu potansiyelden haberdar etmek için uğraşıyorum. Ekonomik gelişmeleri insanlara biraz daha açıklamak için ülkeler arasındaki ekonominin ne derecede nasıl geliştiğini anlatmaya çalışıyorum. Türkiye Avrupa Birliği ne (AB) katılacağı için bende bunun önemini daha çok bildiğim için bu iki ülke arasındaki ticari gelişmelerin daha iyi olması amacındayız. Türkiye büyük bir ekonomi potansiyele sahiptir. Polonya daki iş adamlarını Türkiye ye davet ettim. Polonya daki iş adamlarını yatırım yapmak ve Türkiye deki işadamlarıyla işbirliği yapmak için davet ettim. Sadece Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde değil, bütün Anadolu da bunu yapmak amacındayız. Ben ticaret ya da ilişki derken işadamlarının birbirleriyle ilişkilerini kastederken sadece Türkiye yi değil, Arap ülkelerini ve İran ı da kast etmiştim. Türkiye yi Polonya nın Arap ülkeleriyle, İran ve Irak gibi ülkelerle işbirliği yapabilmesi için ben çok önemli bir konuda bulunuyorum. Böylece birçok işimizin olduğunu sizlerde anlamışsınızdır. Hakkari de bulunmaktan çok mutluyum, sizlerle tanışmak çok güzel" şeklinde konuştu.
Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa, daha sonra toplantıya katılan iş adamlarına slayt gösterim eşliğinde Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için neler yapmaları gerektiği konularında bilgiler verdi.
HTSO Yönetim Kurulu adına Müsteşar Michal Mierzwa yöreye ait bal ve kilim hediye eden HTSO Başkan Yardımcısı Cemal Erip ise, Türkiye ile Polonya ülkeleri arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek adına yapılan bu ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını ve bunu önemsediklerini söyledi.
HTSO tarafından verilen öğlen yemeğinin ardından Michal Mierzwa Hakkari den ayrıldı.

 

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 32 KİLO 479 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ16 Nisan 2009 Perşembe 17:34
  • HAKKARİ' DE HİZMET EVİ AÇILDI16 Mart 2009 Pazartesi 18:55
  • POLONYALI MÜSTEŞAR HAKKARİ'DE12 Mart 2009 Perşembe 16:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim