• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Prof.Dr. Pakiş ile yola devam!

Hakan Taş

Rektör konusunda büyük talihsizlik yaşayan Hakkari Üniversitesi nihayet hocasına kavuştu. İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak ilimizde göreve başlayan PAKİŞ, önceki Rektör Ebubekir Ceylan'ın ayrılmasıyla boşalan göreve vekalet etti.

Bu süre içinde hem personelleri hem de Hakkari halkıyla uyum içinde iyi bir çalışma sergiledi. Önceki Rektörler haftada sadece birkaç gün makamında otururken Prof.Dr. Pakiş, sabahları saat 7.30 da işbaşı yapar ve gece geç saatlere kadar kurmaylarıyla üniversiteyi kalkındırmak konusunda fazla mesai yapıyor.

Bu süre zarfında Ankara ve İstanbul'a defalarca giderek YÖK ve TOKİ yöneticileriyle resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Üniversite'nin Yüksekova'ya taşınması konusundaki çalışmaları engelledi.

 1993 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren Pakiş,  Marmara Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Hakkari'ye severek gelen ve geldiği günden beri duruşu ve hayat görüşüyle her kesimi kucaklayan Prof.Dr. Ömer PAKİŞ, Hakkari Üniversitesi Rektörlük seçimleri için başvuru yaptı.  Yapılan ön çalışmaların ardından Külliye'ye gönderilen ilk üç isim arasında yer aldı. ve sayın Erdoğan, Pakiş'i atadı.

Ömer Pakiş'in atanması kurum içinde ve halk arasında memnuniyetle karşılandı. İki gündür yoğun tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Pakiş hocamızın elbette yükü ağır ve işi zor. Vekalet ettiği süre içinde tüm aksaklıkları gördü. Genç ve dinamik bir ekip kurarak ön çalışmalara başlamıştı.

Yani kaldıracağı yükün ağırlığını çok iyi test etmiş ve hazırlıklıydı. Kentimizin özlem duyulan üniversitesine kavuşmasını arzu ediyorsak kendisine destek olmalıyız. Vereceğimiz manevi güç başarıya ulaşmasında etken olacaktır.

Kent üniversiteleri her bölgede halk gücüyle büyür ve gelişir. Makamı ardına kadar her kesim halka açık olan, mütevazi ve içtenliğiyle bilinen Prof.Dr. Ömer PAKİŞ ve ekibi bu zorlu görevin üstesinden gelecektir.  Kısa bir süre içinde ilk icraat mevcut kampus alanı ihalesi yenilenerek modern hizmet binasına kavuşmasıdır.

Ben Hakkari'ye ve Hakkari üniversitesine adayım deyip bize katkı sunmak isteyen 8 aday Profesörlere de Hakkari basını olarak teşekkür ediyoruz.

Şimdi hep beraber  Hakkari'yi gecikmeli de olsa hak ettiği üniversitesine kavuşturalım. Pakiş hocamızla kaldığımız yerden devam ediyoruz ve yeni görevinde sonsuz başarı diliyoruz. 

Bu yazı toplam 3228 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim