• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Psikolojik mücadele kazanan Yüksekova

Murat Taş

Hakkâri merzan sahasında oynanan Bölgesel Amatör Ligi yükselme maçında Yüksekova Belediye spor Hakkâri spor futbol takımını 2-0 yenerek gelecek sezon ilimizi (BAL) Liginde temsil etme hakkını kazandı.

Hakkâri ve Yüksekovalı sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği maç son yılların en çekişmeli müsabakalarından biri oldu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı maça Başta sayın valimiz, komutanlarımız, emniyet müdürümüzün ve kamu kurum  amirlerininde seyrettiği müsabaka Hakkâri ve Yüksekova ilçemize yakışır bir şekilde sorunsuz bir şekilde bitti.

Hakkari spor gerek ev sahipliği gerekse 22 maçın verdiği tecrübesiyle maça hızlı başladı. Yüksekova Belediye spor Hakkari sporun baskısını kıra bilmek için oyunu sürekli soğutarak Hakkari sporun oyun düzenini bozdu.

Yüksekova takımı müsabakaya futbolun dışında psikolojik olarak da hazır olduğunu sahada gösterdi. Yüksekova Belediye spor futbolcularının agresif davranışlarına Hakkari spor oyuncularının da destek vermeleriyle beraber sahada futbol oynama yerine kendi aralarında sözlü sataşmaları ile ilk yarıyı tamamladılar.

Hakkâri spor ikinci devreye iyi başladı. Baskılı oyunlarına karşı Yüksekova sporun psikolojik mücadelesi ikinci yarıda devam edince Hakkari spor oyun kurmakta zorlandı. Yüksekova takımının stoperleri iyi günündeydi.

Hakkari spor futbolcusunun ceza alanı içerisinde topsuz alanda rakip takım futbolcusuna yaptığı ful  ve akabinde gelen penaltı golü bunun en güzel örneklerinde biri Hakkari spor şayet Yüksekova spor futbolcularının oyununa gelmemmiş olsaydılar sonuç çok farklı olabilirdi.

Yüksekova Belediye sporun kazanmasında büyük pay Adem Erdem’di

Dün Hakkâri merzan stadında Futbolun dışında her şey çok güzeldi alınan güvenlik önlemleri sayesinde her hangi bir olay yaşanmadı.

Her iki takım taraftarlarının takımlarını son dakikaya kadar centilmenlik içerisinde takımlarını desteklememeleri maçın en güzel yanlarından biriydi.

Müsabakanın en güzel diğer yanı Hakkâri Valisinin Yüksekova takımını tebrik edip gelecek sezon için başarı dileklerini sunması maçın en güzel yanlarından biriydi.

Dün en çok Hakkari taraftarına üzüldüm her şeye rağmen takımlarını son dakikaya kadar desteklediler.

Hakkâri spor her zaman böyle taraftara ihtiyacı vardır. Bence bu taraftar dünyanın en centilmen taraftarı olarak hep anılmalıdır. Bu taraftar daha üst düzey ligi hak eden bir taraftar.

hakkarispor-1-007.jpgyuksekovai-belediyespor-1-001.jpgmac-2-002.jpgmac.jpg

mac-m-001.jpg

Bu yazı toplam 4640 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim