• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Putin: Askerlerimizi tehdit eden her hedefi imha edin

Putin: Askerlerimizi tehdit eden her hedefi imha edin
Putin: Askerlerimizi tehdit eden her hedefi imha edin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı’nın üst düzey komutanlarıyla yapılan toplantıda konuştu.

Sputnik’in haberine göre, Putin’in açıklamaları özetle şöyle:

‘Tehditleri imha edin’

“IŞİD Rusya için doğrudan tehdit teşkil ediyor. Suriye operasyonunu  jeopolitik emellere ulaşmak ya da yeni silahlarımızı test etmek için değil ülkemizi korumak için gerçekleştiriyoruz.

“Rus Hava Kuvvetleri, Suriye’de teröristlere büyük darbe indirdi. Hava Kuvvetleri’mizin faaliyetleri olumlu bir değerlendirmeyi hak ediyor.

​”Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi.

“Tüm hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın.

‘IŞİD Rusya için doğrudan tehdit’

“IŞİD, Rusya için doğrudan tehdit teşkil ediyor. Suriye operasyonunu bazı anlaşılmaz jeopolitik emellere ulaşmak ya da yeni silahlarımızı test etmek için değil ülkemizi korumak için gerçekleştirmiyoruz.

“Bizim esas amacımız- Rusya’yı doğrudan hedef alan tehdidin önüne geçmektir. Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan gelen militanlar da dahil Suriye’deki teröristler, bu ülkeyi gerçek bir üsse çevirdi. Planlarının ne olduğu çok açık: Güçlenmek ve yeni bölgeleri ele geçirmek istiyorlar.

“Teröristleri gerçekten yok etmekle ilgilenen ülkelerle işbirliği yapmamız önemli. Operasyonların güvenle sürdürülmesi için İsrail Hava Kuvvetleri ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile iletişim kurulmalı.

‘ÖSO’ya destek sağlıyoruz’

“Rus Hava Kuvvetleri, Suriye ordusuyla Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) güçlerini birleştirmesine imkan sağlıyor. ÖSO ve Suriye ordusu mensubu 5 binden fazla asker, Humus, Hama, Halep ve Rakka’da teröristlere karşı harekatlara katılıyor.

“Bunun dışında Suriye ordusuyla ÖSO’ya havadan destek sağlıyoruz. Suriye ordusuna da silah, mühimmat ve mali kaynak yardımı yapıyoruz.”

Şoygu: Suriye ve Irak’ta 60 bin militan var

Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise IŞİD’in Suriye ve Irak’ta 60 bin üyesi olduğunu, etki alanını genişletmeye de devam ettiğini söyledi:

“IŞİD, Suriye topraklarının yüzde 70’ini ele geçirdi ve etki alanını genişletmeye devam ediyor.

“Suriye ve Irak’ta 60 bin militan var. Bu militanların Orta Asya’ya yayılması gibi bir tehditle karşı karşıyayız.

“Belçika, İtalya, Hollanda, Almanya ve Türkiye’ye yaklaşık 200 Amerikan nükleer bombası yerleştirildi. Bunların yenilenmesi düşünüyor. Bununla birlikte 310 taşıyıcı uçak hazırda bekletiliyor.

“Suriye’deki deneyimlerimiz askeri operasyonlar sırasında İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) yerini hiçbir şeyin tutamayacağını gösterdi. Rusya’nın şu anda 1720 İHA’sı var.

“Rus hava güçleri Suriye’de toplamda yaklaşık 4 bin sorti gerçekleştirdi ve 8 bin terörist hedefi imha etti. Bunun sonucunda IŞİD önemli ölçüde zarar gördü.

“Rusya ordusu Suriye’deki operasyonları için 200 bin tondan fazla kargo taşıdı. Humus’taki tank tamir tesisi de yeniden faaliyete geçirildi.”

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim