• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Putin: Suriye'deki Kürtler ile rejim güçleri birleşmeli

Putin: Suriye'deki Kürtler ile rejim güçleri birleşmeli
Rısya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye'de rejim kuvvetleriyle Kürt güçleri birleşmeli" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye meselesiyle ilgili önemli mesajlar verdi. "Suriye'de rejim kuvvetleriyle Kürt güçleri, teröre karşı birleşmeli" diyen Putin, "Teröristleri 'ılımlı' ve 'ılımlı olmayan' olarak ikiye ayıramazsınız" ifadesini kullandı.

Soçi’de bu yıl 12.’si düzenlenen "Savaş ve Barış arasındaki Toplumlar: Geleceğin Dünyasında Çatışma Mantığını Yenmek" başlıklı Valday Kulübü Toplantısı’nın kapanış oturumundaki konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şunları söyledi:

Rusya, ABD'nin füze kalkanı programının stratejik dengeyi bozma ve geri kalanlara kendi iradesini dikte etme amacıyla planlandığını söylediğinde haklıydı.

Rusya, İran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası anlaşmanın imzalanmasının ardından, ABD'nin füze savunma programını hafifletmesini beklemekte de haklıydı.

İran'ın nükleer programıyla ilgili sorun çözümlendi. İran tarafından gelebilecek bir tehdit yoktu. Şimdi de böyle bir tehdit yok.

'TERÖRİSTLERİ ILIMLI VE ILIMLI OLMAYAN DİYE AYIRAMAZSINIZ'

Teröristleri 'ılımlı' ve 'ılımlı olmayan' olarak ikiye ayıramazsınız. Suriye'deki terörist grupları yenmek tüm problemleri çözmeyecek ancak siyasal çözüm için gerekli koşulları yaratacak. Suriye'de hükümet güçleri ve Kürt güçler terörle mücadelede güçlerini birleştirmeli.

'OPERASYONLARIMIZIN OLUMLU ETKİSİ OLACAK'

Suriyeliler geleceklerinin nasıl olacağına baskı, ültimatom ve şantajlarla değil uluslararası toplumun desteğiyle karar vermeli.
Suriye'deki terörist gruplara yönelik hava operasyonlarımızın olumlu bir etkisi olacak. Amacımız bu ülkedeki krizin siyasal çözümü için gerekli koşulları oluşturmak.

Suriye'deki operasyonlarımız meşrudur. Bu operasyonların tek amacı barış getirmek. Suriye'deki terörist mevzilerinin yerleri hakkında Batılı ortaklarımızla bilgi paylaşımı yapmaya yakınız. Suriye konusunda koordinasyon çalışmalarında ilerleme sağlandı. Savunma bakanlığı aracılığıyla birçok ülkeyle uluslararası temaslar kurduk. iha

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim