• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Putin'den Türkiye için sert sözler!

Putin'den Türkiye için sert sözler!
Putin'den Türkiye için sert sözler!

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘yılsonu büyük basın toplantısına’ yerli ve yabancı gazeteciler rekor düzeyde ilgi gösterdi. Yaklaşık 1400 gazeteci, toplantı için akreditasyon yaptırdı. 

Putin toplantıda uçak kirizi hakkında özetle şunları söyledi: “Türkiye yönetiminin uçağımızı düşürmesini, dostça bir adım olarak değil düşmanca bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar.

Türkiye için önemli konularda işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu gösterdiysek, mevcut askeri işbirliği kanalları üzerinden 'Tamam orada konuştuk, ama sınırın bu kısmı hakkında konuşmadık, fakat burada da bizim çıkarlarımız var, dikkate alan şunları rica ediyoruz, oraya ateş açmayın' demek çok mu zordu. Kimse bir şey söylemedi.  Biz Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu gösterdik.

Uçağımızı vurmaya gerek var mıydı? Anlamıyorum neden? Oradan kaçacağımızı mı düşündüler? Rusya öyle bir ülke değil. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı. Biz Türkiye ile işbirliğini reddetmedik.

Antalya’ya G20 zirvesine gittim ve orada birçok Türk yöneticiyle görüştüm. Bizim önümüze uluslararası hukuka uymayan Türkiye hakkında çok hassas konular koydular. Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadım. Türkmenlere saldırılarla ilgili soru sorabilirlerdi. Biz de “Tamam anlıyoruz. Size yardım etmeye hazırız” diyebilirdik. 

TÜRKİYE, SURİYE HAVA SAHASINI İHLAL ETSİN

Suriye'deki varlığımızı genişlettik, hava operasyonlarımızın sayısını artırdık. Orada Rus füze savunma sistemi yoktu şimdi S-400 var. Eskiden orada Türk uçakları uçuyor ve sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyorlardı, hadi şimdi uçsunlar. Rusya, uçağı düşürüldükten sonra bölgeden geri çekilecek bir ülke değil.

Türkiye ile yaşadığımız anlaşmazlıkta üçüncü bir tarafın etkisi var mı bilmiyorum. Belki de Türk yönetiminden birileri ABD’lilere yalakalık yapmak istemiştir. Belki de ABD ve AB’ye Türklerin ‘onların İslamcıları’ olduğunu göstermek istemişlerdir.

ATATÜRK MEZARINDA TERS DÖNMÜŞTÜR

Türk yönetiminin İslamlaştırma politikası yüzünden Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür. Türkiye'deki mevcut yönetimle anlaşmaya varmak zor olacak gibi görünüyor. İlişkilerin onarılması konusunda umut görmüyorum. Türkiye yönetiminden ilişkilerin onarılmasına yönelik bir adım gelmedi. İslamlaştırma politikaları bizi de etkiliyor. Orada bizim ülkemize de sızabilecek militanlar var." 

SURİYE KONUSUNDA TUTUMUMUZ AYNI

Suriye krizi konusundaki tutumumuzu değiştirmedik. Suriye’yi kimin yöneteceğine dış güçler karar veremez. Rusya, Suriye krizinin tüm tarafları memnun edecek şekilde çözülmesi için çaba gösterecek.  Suriye’de siyasi çözüm mümkün. Bunun erken gerçekleşmesi daha iyi olur.

 Rusya’nın Suriye krizinin çözümü için bir planı var ve planımızdaki kilit konular ABD’nin görüşleriyle de uyuşuyor. Uzlaşı içinde olduğumuz noktalar, anayasa üzerinde ortak çalışma yapılması ve seçim düzenlenmesi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Suriye ordusuyla muhalifleri birleştirme fikrini kısmen hayata geçirmeyi başardık.

SURİYE'DE KALICI ÜSSE İHTİYACIMIZ VAR MI EMİN DEĞİLİM?

Suriye’de neden geçici üsse ihtiyaç duyalım ki? Ama eğer birileri Rusya'nın üs elde etmesini isterse, bunu elde ederiz Suriye'de kalıcı bir üsse ihtiyacımız var mı emin değilim. Zira sınırlarımızdan binlerce kilometre uzağındaki herhangi birini vuracak güçte silahlarımız var.

IŞID'İN TEK YERDE 11 BİN PETROL TANKERİ VAR

Suriye’de çalışmış petrol taşıyan konvoylara hava saldırıları düzenlemeye başladık. Şimdi görüyoruz ki gece vakti 5-15 araçla petrol taşıyorlar. Irak’a doğru yeni bir petrol kaçakçılığı yolu oluştu.

Bu yol Irak ve Irak Kürdistan’ı üzerinden geçiyor. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan (Irak Kürdistanı'ndaki) tek bir yerde 11 bin petrol tankerinin tespit edildiği fotoğrafı göstermesini istiyorum. Bu bir kabus. (Ajanslar, Sputnik) Radikal

 

Bu haber toplam 4626 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim