• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

PYD Eş Başkanı Müslim: Bu bir işgaldir dedi

PYD Eş Başkanı Müslim: Bu bir işgaldir dedi
PYD Eş Başkanı Müslim, Cerablus operasyonuna ilişkin, “Bu kabul edilemez, bir işgaldir.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Med Nuçe televizyonuna konuştu.

Müslim’in açıklamaları şöyle:

“Hedef Kürt halkının kazanımları yerle bir etmek”

“Türkiye’nin, AKP’nin hedefi Kürt halkını yok etmek, oradaki kazanımları yerle bir etmektir. Türkiye bunu daha önce IŞİD yoluyla yapmak istedi. Kobanê’ye saldırısı, Serêkaniye’ye saldırısı buna örnektir.

“Bununla başaramadı. IŞİD git gite yenildi, sonra başkalarıyla yapmak istedi, onlar da yenildi. Şimdi artık kendisi çok maceracı bir şekilde başka bir devletin topraklarına, başka toprakların egemenliğine saldırıyor.

“Rusya veya ABD’den onay aldıklarını tahmin etmiyorum”

“(Bu bir anlaşma sonucu mudur, Türkiye Rusya ya da rejimle mi anlaştı” sorusu) Suriye rejim olarak zaten bir şey yapamıyor, elleri, kolları bağlıdır. Olsa olsa onlarla İran arasında bir anlaşmanın sonucu olabilir. Rusya veya Amerika’dan onay aldıklarını tahmin etmiyorum.

“Önümüzdeki günlerde daha fazla açığa çıkacaktır. Türkiye’nin bahanesi ne olursa olsun, bu uluslararası anlaşmalara da ters düşüyor. Çok maceracı bir politikadır bu ve muhakkak Türkiye’nin başına çok bela olacaktır.

“Suriye’nin geleceğine bölge halklarının karar vermesi gerekiyor. Ne olursa olsun oradaki bölge bizim bölgemizdir. Suriye halklarının bölgesidir, Kürtlerdir, Türkmenlerdir, Araplardır, en iyisini, ne yapacağımızı en iyisini biliriz.

“Başlarına çok büyük belalar açılacak”

“Cerablus Askeri Komutanı’nın infazı gibi komplolarla bu iş yürütülemez. Uzun vadeden bahsediyoruz. Bugün Türkiye Silahlı Kuvvetleri güçlüdür, bazı yerlere girebilirler ama önümüzdeki günlerde başlarına çok büyük belalar açılacaktır.

“Kendi işbirliğiyle yaratılmış bazı çevrelerle bütün bölgeyi işgal etmek, tüm dengeleri alt üst ediyor. Bu kabul edilemez, bir işgaldir.

“Biz nasıl ki topraklarımızı kendimiz savunduysak, muhakkak Suriye halkı da kendini savunacaktır. Demokratik Suriye Güçleri karşısında kim olursa olsun halkını savunacaktır.”

“Kimse bu saldırıyı kabullenmiyor”

 Güney Afrika’da bulunan Salih Müslim, Cerablus saldırısına ilişkin diplomatik temaslarda da bulunduklarını sözlerine ekleyerek, “Görüştüğümüz kişiler oluyor.

Hepsi bizim yanımızdadır, kimse bu saldırıyı kabullenmiyor. Bu işgal, uluslararası arenada kimsenin kabul edeceği bir şey değil” diye konuştu. basından

Bu haber toplam 3776 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim