• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Belenli'den önemli açıklama

Hakan Taş

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim BELENLİ  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Üniversiteye ait cafede gerçekleşen yemekli toplantıya Hakkari ve çevresinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile Daire Başkanları katıldılar. İşte toplantıdan notlar.

HERKES BİZDEN BİRŞEYLER BEKLİYOR

Slayt gösterileri eşliğinde açıklama yapan Belenli; “ Üniversitelere yerel kaynaklardan bir aktarım olmalı, bizde tam tersi herkes bizden bir şeyler bekliyor. Burada yatırım yapanların üzerine çok gidiliyor. Kiminle iş gereği işbirliği yaparsak eleştiri konusu oluyoruz"dedi.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARZU EDİYORUZ

Burada genel eğilim üniversiteyi şehir dışında kurmaktı. İspiran’a şiddetle karşı çıktım. Üniversitemiz şehirle bitişik olacak. Yayan olarak gelinip gidilecek. Merkeze ve esnaflarımıza ciddi bir katkı olacak.

BÜTÇEYİ YERİNDE KULLANDIK

“Bize gelen bütçeyi geri gitmeden yerinde harcadık. Hiçbir alım satımımız gizli ve şaibeli değildir. Komisyonlarımız var, prosedür var, her ihale için resmi ilan ve internet sitemizde duyurularımız yapılıyor. Aksini yapmış olsaydık zaten bu saate kadar yerimizde duramazdık.”

 YENİ BİR KENT İNŞA EDECEĞİZ

“Kıran’da projelendirdiğimiz kampus alanımız ile adeta yeni bir şehir oluşturacağız. Hakkari’mizin kaderi değişecektir. Seneye çalışmalara hızlı başlayıp en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Sürekli bölgenin heyelanlı olduğu eleştirisine maruz kalıyoruz. Jeolojik profesör meslektaşlarımız inceleme yaptılar. Bilim yuvalarında bilimsel araştırmalar yapılmadan çalışma yapılamaz. En uygun yeri çoğunluğu hazine malı gerisi de ucuz bir fiyatla almış bulunmaktayız. Kampus bitiminde ne kadar doğru yaptığımızı herkes görecektir.”

 KÜRTLERİ ALMIYOR ELEŞTİRİSİ ÇOK ANLAMSIZ

“Bize yönelik çok haksız ve yersiz bir söylenti daha var canımı çok sıkan. Kürt kökenli personel almıyormuşuz. Hiçbir haksızlığa asla tahammül edemem. Alımlarımız merkezi yerleştirme ile, akademik personel alımı ise ALES puanı, lisans mezuniyet notu ve sınav giriş puanı ile alıyoruz.”

İSTİFALARIN SEBEBİ BASKI DEĞİL

“Akademik ve İdari toplam 35 personelimiz istifa etmişlerdir. Bu istifalar baskı yüzünden değil, daha iyi kadrolara girdikleri için gittiler. Sadece Genel Sekreterimiz Adem Babacan haksız saldırılara maruz kaldığı için istifa etmiştir.”

ANLAMLI KONFERANSLAR YAPTIK

“Kürt kadın kongresi ve Kürt edebiyat günleri olmak üzere bir çok konuda konferanslar tertipledik. Yine ilgi görmedi eleştirilerine maruz bırakıldık. Bilimsel kongrelerde halkın katılımı beklenemez. Ama katılım olursa iyi olur elbet. Bu alanlarda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.”

 MAL VARLIĞIM BELLİ

“Bolu’da bir evim ve 1991 model bir arabam vardı. Kısa bir süre önce banka kredisiyle Ankara’da bir ev aldım. Ben ve eşim maaşlıyız. Haksız bir kazancım asla olmadı ve olmayacak. “

MEHMET SEVEN’İ SEVİYORUM 

“En çok aldığım eleştiri Mehmet SEVEN ile ilgili ilişkilerimdir. Ben kiminle birlikte huzur buluyorsam onunla birlikte olma özgürlüğüm vardır. İş ortaklığımız filan yoktur. Kendisini ve sohbetini seviyorum. Kendisine ait şehir merkezindeki binayı ucuza aldık. Yeni rektörlük binası da hizmet yürütmemize en uygun binaydı. Fiyatları ise ben değil komisyon  diğer resmi kurumlardan aldıkları fiyatlar doğrultusunda belirliyor. Bu alım-satımlarda hiçbir usulsuzluk yoktur.”

 ARAZİ ALIMINDA KAR ETTİK

“Merzan’da sosyal tesisler için metrekare 12.75 liradan satın aldık. Oysa hemen yanında sanayi bölgesinde metrekare 25 liradan, Endüstri Meslek Lisesi için ise 70 liradan alım yapılmıştır.”

 GÖZÜMÜ ELEŞTİRİLERE KAPIYORUM

“Çok haksız eleştiriler alıyoruz. Vicdanen müsteri olduğum için kulağımı tıkıyor, gözümü kapıyorum. Hakkari’yi ve halkını seviyorum. İşimi yapmaya devam ediyorum. Hepimiz canla başla çalışıyoruz. Bir çok projemizi bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. 3 bin öğrenciyi barındıracak kapasitemiz vardır. Birçok üniversite bize danışarak bilgi alışverişinde bulunuyor.

YÜKSEKOVA’DA ARAZİ BAĞIŞLANDI

“Yüksekova ilçemizde bir vatandaşımız bize 2 bin dönüm arazi bağışladı. Sağlık birimlerimizi de sanırım oraya taşıyacağız. İki saat süren bilgilendirme toplantısında Rektör Belenli, yöneltilen tüm soruları büyük bir hoşgörü ve rahatlık içinde yanıtladı. “veremeyecek hiçbir hesabımız yoktur” diyerek bu tür önemli toplantıları altı ayda bir yapacaklarını belirtti.

 

Bu yazı toplam 3440 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 29
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim