• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

REKTÖR SEÇİMİ YAKLAŞIYOR!

Hakan Taş

Gazeteci arkadaşım Zeki Dara ile Hakkari Gazeteciler Cemiyetini kurmak için yoğun tüzük çalışması yaparken kapımız çalındı ve iki Rektör adayı nezaket ziyaretinde bulundular.

2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi 12 yılda varlığını tam anlamıyla his ettiremedi. Bizden çok sonra kurulan üniversiteler bile tam donanımlı eğitim verirken biz yerimizde saydık ve 12 yıl aradan sonra yeni yeni kampüs alanına kavuştuk.

 Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, İzmir Demokrasi, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırklareli, Kilis 7 Aralık ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerine rektör ataması yapılacak.

Ağrı ve Hakkari’ye büyük bir ilgi var. Genel seçimleri aratmayacak bir heyecan içinde Rektör seçimleri yapılacak.

Kim demiş Hakkarili profesör yok diye. Ben ilk kez tanıştım ve çok şaşırdım. Prof.Dr. Abdülmecit Canatak ve Prof.Dr. Cumali Özkan iki Hakkarili profesör. Ve aynı zamanda iki rakip aday. Hakkari’ye beraber geldiler, çalışma ve ziyaretleri beraber organize ettiler.

Pandemi olmasaydı kol kola yürürken de görebilecektik. Bol bol sohbet etme imkanı buldum. İkisi ayrı branşlar, rakip adaylar ama ikisinin ortak sevdası Hakkari’dir. Kendilerine has akademik üsluplarıyla öylesine güzel anlattılar ki Hakkari’yi beni büyülediler.

Onların yüzünde ve gözlerinde gördüğüm ışıltı koronavirüsü bile yok edecek güçte. Hakkari’de doğup büyüdüler, yıllar sonra kendi memleketlerine Rektör olmak için çabalıyorlar. Gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle ve sevgiyle karşılandılar. Birçok dost ve akrabayla hasret giderdiler. Sümbül dağı ve Zapsuyu’na söz vererek Hakkari’ye vefa borçlarını ödemek için and içtiler.

1 saat süren görüşmemizde dudaklarında devrik ve kırıcı bir cümle çıkmadı. Sürekli sevgiden, dayanışmadan, hak ve hukuktan, eğitimden yana konuştular. Kentimiz ve halkımız yararına büyük projelerle geldiler. “Biz veya başkası, kim seçilirse seçilsin kazanan Hakkari olsun” dediler. İki hocamızı ve diğer adayları bundan böyle daha sık göreceğiz. Tüm adayları ilimizin özel radyo istasyonunda canlı yayında yakında konuk ederek sizlerle yakından buluşturacağım.

Peki kimdir iki Hakkarili Profesör?
PROF: DR. CUMALİ ÖZKAN KİMDİR?

1978 yılında Hakkâri’de doğdu. İlkokul eğitim öğretimini Hakkâri Şehit Selahattin İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitim öğretimini Malatya Kuluncak Lisesi orta kısmında, Lise eğitim öğretimini ise Hakkâri Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazandı ve 2000 yılında Fakülteyi derece ile bitirdi.

Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans çalışmalarına başladı. 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Doktora çalışmalarına başladı ve 2009 yılında doktor unvanı aldı.

2010-2015 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent doktor olarak görev yaptı. 2015 yılında Veteriner Klinik Bilimleri alanında doçentlik unvanını aldı. 2015-2020 yılları arasında doçent olarak görev yaptı. Halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Profesör olarak görev yapmaktadır.

Özkan evli ve üç çocuk babasıdır.

PROF. DR  A.MECİT CANATAK KİMDİR?

1974’te Hakkâri’de doğdu. Orta Öğrenimini Hakkâri ve Van’da tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden  mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’na Le Mukhbir Gazetesi’nin Sistematik Tahlili adlı teziyle bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Cumhuriyet Devri Türk Şiirinde Tarih Temi adlı teziyle doktorasını tamamladı.

2014’te Doçentlik, 2019’da Profesörlük unvanını aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Şiir, roman ve edebiyat-sinema üzerine kaleme aldığı çok sayıda bilimsel kitap bölümü ve makalesinin yanı sıra yayımlanmış kitapları mevcuttur.

rektor-adaylari.jpg

 

Bu yazı toplam 3905 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim