• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

REKTÖRLÜĞÜN SINAV FİYASKOSU

Mesut Keskin

 Sözde diyorum çünkü yıllardır Engelliler Konfederasyonu adına  hem sınav gözlemcisi olarak hem de şahsım adına bizzat memur adayı olarak bu tür sınavlara katıldım ancak üniversitemizin bu sınav uygulaması  beni ve sınava katılan diğer engelli kardeşlerimi açıkçası hayal kırıklığına uğrattı.Bu zamana kadar bu tip sınavlarda adilane yada adice sınavlar olmuştur ancak bu sınavda gözle görülür hiçbir doğru yoktu. Sınav başvurusundan sınav bitimine kadar bu sınavı organize eden rektörlüğün sorumlu kişi ya da kişilerine birkaç soru; siz kıymetli okurlarımıza da yorumu bırakmak  istiyorum.

 

    SORU 1: Müracaat tarihini 19.04.2010 tarihinde başlattınız daha sınavın varlığından haberdar olmayan birçok engelliyle başvuru fırsatını vermeden 05.05.2010 tarihinde başvuruları sonlandırdınız ve daha da garip tarafı sanki kovalayan varmış gibi sınav tarihini alelacele başvuru tarihinde hemen iki gün sonraya aldınız yani başvuru tarihinden itibaren sadece on iş günü ve başvuru tarihinden sonra iki iş günü bekleyip sınavı ışık hızına vardırdınız. Bu acelenin nedeni neydi kovalayan mı vardı yada size dışarıda baskımı yapıldı.

 

  SORU 2:Bugüne kadar ülke genelinde istisnai durumlar hariç genelde sınavlar hafta sonu yapılır siz neden Cuma gününü yani iş gününü seçtiniz sonra da sınıflar dolu bahanesiyle güçlükle yürüyebilen engellilerimizi ya dördüncü kata yada yanmış yağ kokusunun dolu olduğu yemekhane ve ışık görmeyen kantin katına yönlendirdiniz.

 

 

  SORU 3: İlimiz Hakkari'de merkeze yakın sayısız ilköğretim ve Liseler varken hatta bunların bir çoğunda  engellilere yönelik rampalar varken yine merkeze

2 Km uzaklıkta bulunan ve doğru dürüst toplu taşıma hizmeti olmayan Hakkari Meslek Yüksek Okulunu neden seçtiniz ve hususi araçları olmayan bir sürü engelli kardeşlerimizi o inişli çıkışlı yollara saldınız. Maksadınız yazılı sınav yaptırmak mıydı  yoksa engellilerimize maraton koşusu yaptırmak mıydı? Yoksa bu sınav başka kişilerin emrine servis mi yapıldı.

 

  SORU 4: Sınav Giriş Belgelerine sınav saatini 10:00 olarak yazdınız engellilerimizi sabah saat dokuzda orada hazır tutunuz ancak sınav 10:45 ‘te başladı. Bu 45 dakikalık rötarın sebebi neydi.

 

  SORU 5:Toplam 50 soru hazırlanmıştı ancak 2 tanesi görevlilerin uyarısıyla iptal edildi ve tarih sorularından 7 tanesi önceki soruların aynısı idi yani sınavda 50 değil 41 soru soruldu.Merak etiğimiz şey bu cevap anahtarları optikten nasıl geçirildi değerlendirmeler neye göre yapıldı yoksa bu optik bilgisayar optiği değil de insan optiğimiydi.

 

  SORU 6:Bu sonuçları değerlendiren optikler listeleri internette açıklarken adayların kaç puan aldıkları  neden belirtmediler gerek mi duyulmadı.Yoksa sadece 26 adayın cevap kağıtları değerlendirildi  diğer 154 adayın sonuçları nerede.

 

   Sayın rektörlüğün sorumluları elbette biz yargıç değiliz sizde hesap vermek zorunda değilsiniz ancak bu sorular maalesef akıllarda endişeye ve şaibeye neden oldu konu sadece bu sınavın adilane olmaması değil asıl konu  orada bin bir güçlükle o sınava katılmaya çalışan 180 engelliye karşı yapılan saygısızlıktır. Ve bu saygısızlığın muhatabı kurumlar değil kurumlardaki sorumlu kişi yada kişilerdir. Maksadımız asla kurumları yıpratmak değil ancak sorumlulara gerekli mesajı vermektir.Bu sınavdan çıkan ortak fikir sınavın yeniden daha doru bir zeminde ve koşulda tekrarlanmasıdır. Şayet böyle bir olumlu adım atılırsa ben şahsım adına ve temsil etiğim Bedensel Engelliler Derneği adına üzereme düşen görevi yapmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum.

    Tüm kamuoyuna duyurulur.

 

  Ali Mesut KESKİN

  Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı

 

Bu yazı toplam 4642 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim