• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

RENG-İ HAKKARİ, AŞK-I BELEDİYE!

Hakan Taş

Gündem çok yoğun olduğundan dolayı zevkle izlediğim bir etkinliğe bir hafta gecikmeyle değinmek istiyorum.

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sanat şöleni tertiplendi. Birçok davetli gibi bende yarım saat öncesinden Atatürk Kültür Merkezine doğru hareket ettim. Kapıda yığılmış yüzlerce konuk vardı. Başkan Epcim, eşi ve kızlarıyla erken geldi. Az sonra valimiz Toprak, eşi Funda Toprak, Başsavcı, Alay Komutanımız ve Emniyet Müdürümüz ile etkinliği izlemek üzere teşrif ettiler.

Dış organizede amatörlük vardı. İçeri girdiğimizde dağınıklık devam etti. Kim nerede, nasıl oturacağını bilemedi. İçeri 400 kişi girerken, 500 kişi de dışarıda kaldı. Yani 400 kapasiteli salona 900 kişi davet mi edilmişti anlayamadım.

Koltuk ve makamı devre dışı bırakarak her zaman halk ile bütünleşmeyi tercih eden sayın valimiz ve yönetim kadrosu bu kez alışılmışın dışında en ön saflarda değil ortalarda halk ile içiçe oturmayı tercih ettiler.

TRT Erzurum ekibinin üç kamera ile kayıt altına aldığı ve 85 kişinin sahne aldığı programda giriş konuşmasını Belediye Başkanı Cüneyt EPCİM yaptı. Başkan Epcim, "Teke yöresinden Efe'lere kadar milli birliğe hizmet edecek, milli bütünleşmenin Hakkari'den bir şekilde yansıtılmasının da önemli olduğunu gösteren bir program hazırladık" dedi. Başkan Epcim sahnede konuşurken minik kızları minik elleriyle babalarını sürekli alkışladılar.

İki saat süren programı ilimiz valisi ve eşi gözlerini kırpmadan şaşkınlık ve dikkatli izlediler. Başsavcımız Mustafa Balık, öylesine keyif aldı ki cep telefondan kayıt yapmayı ihmal etmedi.

İzleyen herkes yazdı, çizdi, yorumladı, anlattı.  Bende birşeyler eklemek istiyorum.

1-İstense yapılamayacak şey yoktur.

2-Mustafa Erdoğan ve Anadolu Ateşi'nin alt takımını izler gibiydim.

3-Her kültürden, dilden, renkten bir duygu fışkırması vardı.

4-85 kişinin sahne aldığı ilk etkinlik oldu.

5-Bu çalışmalarda büyük emek ve disiplin vardı.

6-Herkese dokunmayı başardılar.

7-Bu tür etkinliklerin belediye bünyesinde olması ayrı bir tat verdi.

8-Alkışı gerçekten hak ettiler.

Düğün salonlarından mahrum olan Hakkari, tam donanımlı bir kültür merkezinden de mahrumdur. Anadolu Ateşi ekibi hep Hakkari'ye gelmek istedi ama onları ağırlayacak sahnemiz olmadığından hep red ettik. Mustafa Erdoğan ne pahasına olursa olsun memleketimde sahne almak istiyorum dedi ve Merzan Mahallesi futbol sahasında gösteri yapmak zorunda kalmıştı.

Siyasi parti çalışmaları, sivil toplum örgütlerinin seçimleri, konferanslar, toplantı ve etkinlikler hepsi kültür merkezinde yapılıyor. Çünkü başka alternatifimiz yok. Sayın valimizden bu konuda ciddi bir proje ve bu projeye de, "VALİ CÜNEYİT ORHAN TOPRAK KÜLTÜR MERKEZİ" adının verilmesini talep ediyoruz.

Reng-i Hakkari, Aşk-ı Belediye diye tanımladığım bu etkinliği severek izledim. Bu ilkti ve eksikler göze çarptı. Yeni bir oluşumda çok daha etkili ve güzel şeyler izleyeceğimizden eminim.

Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

 

Bu yazı toplam 3732 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim