• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Reng-i Hakkari sanatsal etkinliğe 2 bin kişi katıldı

Reng-i Hakkari  sanatsal etkinliğe 2 bin kişi katıldı
Hakkari Valiliği, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kültürlerin dansı ile reng-i Hakkari” adlı sanatsal etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ücretsiz  sanatsal etkinliğe Hakkari Valisi Cüneyit Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim,

İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal,  Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu binlerce kişi katıldı.

Etkinliğe gelenler güvenlik güçleri tarafından üst aramasından geçirilerek içeri alındı. Türk bayrakları ile süslenen bin 500 kişilik spor salonunda yer bulamayanlar içinde ek oturaklar bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük sahnesinin kurulduğu spor salonunda Vali Toprak ve beraberindekiler de halkın arasında yerini alarak etkinliği izlediler.

Slayt gösterisi ile başlayan etkinlik sunucu Üümmihan Keskin’in konuşması ile devam etti. Erbane topluluğu, pandomim, zeybek teke, horon, denbejer, solu müzik, farklı çizgileri ile dikkat çeken mizansal Hakkari halk oyunları, Sare ve garip bir çobanın aşk hikayesinin anlatıldığı gösteri, Hakkari yöresine ait kına gecesi ile sona erdi.

Sahneye çıkarak bir konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari halkı ile her zaman gurur duyduğunu belirterek, etkinliğe göstermiş oldukları ilgiden dolayı ise teşekkür etti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Hakkari Valisi Cüneyit Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim daha sonra sahne alan ekiplerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Program sonunda kalp hastası olduğu belirtilen bir genç kıza ise ilk müdahaleyi Vali Toprak’ın doktor eşi Dr. Funda Toprak yaptı. Genç kız burada bulunan 112 acil servis ekibi ile hastaneye kaldırıldı.

Hakkari’de sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Belediye Başkanı Cüneyit Epcim’e teşekkür eden vatandaşlar ise bu tür etkinliklerin devamını istediler.

Bu haber toplam 6769 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim