• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Reng-i Hakkari Van’da muhteşem bir gösteri sundu

Reng-i Hakkari Van’da muhteşem bir gösteri sundu
Reng-i Hakkari Van’da sahne alarak, Van halkına unutulmaz anlar yaşattı.

  Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu, Van'da muhteşem bir gösteriyle sahne aldı.

 Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) iş birliğinde Van Devlet Tiyatroları Salonu'nda akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğe, Van halkı büyük ilgi gösterdi. Dengbéjlik kültürünün temsilcileri olan dengbéjler yöresel kıyafetleri ile sahne açılışını yaptılar.

Reng-i Hakkari Grubundaki solistlerin Kürtçe ve Türkçe şarkılarıyla devam eden etkinlikte, Berze Erbane grubunun okuduğu eserler seyirciyi sözel kültürün derinliklerine götürdü.  Hakkari yöresinde palelerin (çiftçiler) ekin biçmeleri, Mirlerin savaşlarını, kavgalara neden olan aşklarını, hüzün ve matemlerini sonrasında yapılan sulhlarını konu alan “Mir” mizanseni büyük alkış aldı.

 Türkiye'nin farklı yörelerine ait oyun ve müzikleri sahnelendiği Rengi-Hakkari, Van Devle Tiyatro Salonundaki programında, grubun zeybek, semah, halay ve horon oyunları gösterisi ise büyük beğeni kazandı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda bazı seyirciler, yer bulamadığı için etkinliği ayakta izledi. Dışarıda kalan yüzlerce vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde halay çekmesi dikkat çekti. 2 binden fazla seyirci ise yer sıkıntından dolayı geri dönmek zorunda kaldılar.

 Programı ayakta izleyen seyirciler, Reng-i Hakkari grubunun kültürel bir zenginlik olduğunu belirterek, "Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait oyunları ve şarkıları seslendirdiler. Ama salonda yer olmadığı için bu programı ayakta izlemek zorunda kaldık. Memleketimizin kültürel zenginliklerini tüm Türkiye'ye duyurdukları için teşekkür ediyorum." dediler.

 Programa, Hakkari Vali Yardımcı Aziz GÖLBAŞI, Van Valisi Mehmet Emin BİLMEZ' in eşi Meral BİLMEZ ve bine yakın vatandaş katıldı. Program, destek olan kurum yetkililerine plaketlerin verilmesinden sonra toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi. Hakkarihabertv.com

reng-i-hakkari-3-002.jpgreng-i-hakkari-2-006.jpgreng-i-hakkari-4-003.jpg

Bu haber toplam 7021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim