• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Reşko Doğa sporları derneğin'den madde bağımlılığı eğitimi

Reşko Doğa sporları derneğin'den madde bağımlılığı eğitimi
Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği tarafından yürütülen “Hakkari’de Sağlık, Spor ve Umut Projesi” kapsamında gençlere uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, madde bağımlılığı ve bunlardan korunmanın yolları hakkında seminer verildi.

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Hakkari’de madde bağımlısı öğrencilerin ve gençlerin spora kazandırılması ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın uyandırılması için yapılan

‘Hakkari’de Sağlık, Spor ve Umut Projesi’ kapsamında 13 gence verilen kayak eğitiminin ardından uyuşturucu ve uyarıcı maddenin zararları, madde bağımlılığı ve bunlardan korunmanın yolları ile ilgili seminer düzenlendi.

Proje Koordinatörü Murat Adıyaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Hakkari’de Sağlık, Spor ve Umut Projesi ile gençlere kayak eğitimleri ve madde bağımlılığı hakkında eğitimler verildiğini ifade ederek, ayrıca ilerleyen zamanlarda bu gençlere Zap Suyu’nda rafting eğitimleri vermeye başlayacaklarını söyledi.

Semineri veren Dr. Cem Çimen ise; sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddelerle ilgili sunum yaptıklarını, burada arkadaşlarının madde kullanımına hem başlamamaları için hem de eğer kullanıyorlarsa nasıl bırakacaklarıyla ilgili bilgi vermeye çalıştıkların söyledi.

“Özellikle Hakkari; hem İran hem de Irak’a sınır olduğu için uyuşturucu maddesi geçişi için tampon bölge gibi. Bu yüzden burada arkadaşlara bu maddeleri kullanan insanların nasıl göründüklerini, bu maddeleri kullanan insanların sosyal olarak nelere maruz kaldıklarını ve bu insanları nasıl tanıyabileceğimizi, nasıl müdahale edebileceğimiz hakkında kısaca bilgi vermek istedik.

Bunun dışında sigarayı ve alkolü bırakmakla ilgili bilgiler de verdik. Onları yönlendirmeye çalıştık. Katılımcı arkadaşlarla soru cevap şeklinde konu hakkında sohbet ederek spor yapmanın başka uğraşlarla ilgilenmenin bu maddeleri bırakmakta faydalı olacağından bahsettik. Bu maddeleri kullanmanın hiçbir sıkıntıyı gidermediğini, aksine daha da fazla artırdığını, hem ekonomik hem sosyal olarak hem de ailesel olarak her şekilde insanlara zarar vereceğinden bahsetmeye çalıştık” dedi.

Seminere katılan Mazlum Tekçe isimli genç ise, sigara bağımlısı olduğunu ifade ederek, “Reşko Doğa Sporları Derneği üyesiyim. Daha öncede sporla uğraşıyordum, hocalarımızın düzenlemiş oldukları madde bağımlılığı ile ilgili seminere katıldık.

Seminerin sonunda madde bağımlısı arkadaşlarım bende olmak üzere spora başladıktan sonra sigarayı bıraktık. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Sunum gayet bilgilendiriciydi. Biz sorduk cevabını aldık, gayet memnun kaldık” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim