• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Resul Kaya-Kemal Kaya Durankaya!

Hakan Taş

Düzeltme: Yerel seçimlerde hareketliliğin en çok yaşandığı yer Durankaya beldesidir. 3 bin 700 nüfuslu bu şirin belde de çok ciddi siyasi oyunlar oynanıyor. Son dakika gelişmesi olmazsa Ak Parti Resul Kaya ile devam kararı alacak. BDP ise yine herkesi şaşırtarak Kemal Kaya'yı aday gösterdi. Kemal Kaya daha önce de iki dönem sağ partilerden aday olmuş ve reislik yapmıştır.

Hakkari'de gazeteci olmak günde bin defa ölmektir. Herkes eleştirilerden rahatsızlık duyarak kaba söz ve kaba kuvvetle karşılık veriyor. Yalaka ve övgü dolu haberlere sevinmesini biliyorsanız eleştiri içeren doğru sözede bari saygı gösterin. Eleştiri destektir, doğru yola itmektir, dürtmektir, yardımdır. Yazdıklarım yüzünden tehdit edilmekten, uyarılmaktan bıkmadım ve yazmaya devam ediyorum.

Kemal Kaya yakın akrabamdır. Girişken, başarılı, sosyal ve işbitiren bir karekterdir. İşadamı ve siyaset adamı kimliğine saygı duyarım. Lakin hiç bir zaman solcu olmadı. BDP'nin kendisini aday göstermesi Hakkari'de şok etkisi yaratmıştır. Bu yazdıklarım sadece benim görüşüm değil, Hakkari'de yaşayan binlerce insanımızın ortak görüşüdür. Kemal Kaya, BDP dışında hangi partide aday olsaydı inanın şaşırmazdım çünkü geçmişteki siyasi yaşamını çok iyi bilen bir basın mensubuyum.

Siyasi oyuna bakın, Kemal Kaya BDP'den aday.

 Rakibi kim?

Öz ve öz amcasının oğlu Resul Kaya...

Kaya ailesi nerede yarışacaklar?

 Elbette Duran  Kaya'da.  Pardon Durankaya...

Hesaba katılmayan bir gerçek daha var. Bu durum aile içinde kin, nefret, husumet ve iç çatışmaya sebebiyet verecektir. BDP'de aday adayı olmak isteyen on donanımlı ve hak eden isimler mevcuttu. Fatih Keskin'in durumu ise tam bir facia...

Yanlışlık sadece Durankaya'da mı yapıldı. Hayır, birçok bölgede yapıldı. Mesela Büyükçiftlik Beldesi. Rüştü Zeydan iki dönemdir Ak Parti'den seçilerek orada reislik yapıyor. Ak Parti'nin zayıfladığını his ederek, görüşüne ters olmasına rağmen BDP'ye geçiyor ve BDP kendisini tekrar aday gösteriyor. Büyükçiftlik Rüştü beyin çiftliği mi?

Ruken Yetişkin Yüksekova'da bir dönem belediyeyi yönetti ve başarılı da oldu. Kendisi biraz dinlensin, aday adayı olan çok güçlü Gever'li simalar vardı. Neden onlarla yola devam edilmedi. Rojbin Çetin Hakkari’de aday adayı gösteriliyor, seçilemiyor ama Van’ın bir ilçesinde aday olmasına karar veriliyor…

Dilek Hatipoğlu, halk anketimizde en az oy alan isimdi. Ama o aday gösterildi. Siyasete evet ama siyasi oyunlar niye? Hakkari halkı Öcalan ve BDP'ye gereken sevgi ve saygıyı gösteriyor, partisinede sahip çıkıyor. Fakat parti yönetimi şunu iyi bilsin ki gösterilen adaylardan halkımız fazla memnun değildir.

Bana kızmaktan ve uyarı göndermekten vazgeçin. Bende bu kentte yaşıyorum. Bu dediklerim inanın binlerce insanımızın içinden geçenlerdir. Söylemek isteyip te söyleyemediğidir. Hakkari'yi yaşanılır bir kent haline getirebilmek için önce eksiklerimizi, yanlışlarımızı görmeliyiz. 

Partiye ve davaya kimsenin itirazı ve şikâyeti yok. Tek sorun partinin Hakkari ve adayları hakkında sağlıklı karar verememesi, halk çoğunluğunun değil, 800 delegenin kararına göre hareket etmesidir. 

Bu yazı toplam 7205 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim