• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Romanya ve Moldovalı gençler Yüksekova'da

Romanya ve Moldovalı gençler Yüksekova'da
Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde “sağlıklı ye ve sağlıklı yaşa’’ projesiyle Yüksekova’ya gelen Romanyalı ve Moldovalı öğrenciler Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarıyla kahvaltıda buluştular.

Yüksekova Belediyesi, Eş Başkanları Belediyenin Destek ve Hizmetler Müdürlüğünde bulunan yemekhanede, ‘Sağlıklı Ye ve Sağlıklı Yaşa’ Projesiyle ilçeye gelen 8 kişilik Romanyalı ve Moldovalı çalışan ve Öğrencilerle kahvaltıda buluştular. Sıcak diyalogların yaşandığı kahvaltıdan sonra, Yüksekova Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Safalı, Hakkâri’yi tanıtan birer Cd hediye ettiler.

romanya-moldova-1.jpg

Tercüman aracılığıyla açıklamada bulunan, Liceul Tehnologic No.1Campulung Moldovenesc okulunda İngilizce öğretmenliği yapan grup lideri, Nicoleta Gramada “Buraya gelmemize vesile olan ‘Sağlıklı Ye ve Sağlıklı Yaşa’ projesi oldu. Amacımız buradaki yerel yemekleri tanımak ve kendi yerel yemeklerimizi tanıtmak. Bu projeyle buraya gelip buradaki insanları tanımak çok güzel oldu.

romanya-moldova-2.jpg

Yalnız gelmeden önce Yüksekova’ya geleceğimizi öğrenince tanımak amaçlı araştırmalar yaptık. Yaptığımız araştırmalarda gördüklerimiz ve duyduklarımız bizi ürkütmüştü. Ama biz her şeye rağmen gelmeyi istedik. Buraya geldikten sonra gördüğümüz manzara, duyduklarımızın tam zıttıydı.

Her şeyin aksine çok güzel çok sevdik burayı. İngilizce öğretmeniyim birçok ülkeyi gezdim ama burası gibi misafirperver bir halk görmedim. Neredeyse Tüm kurumlar ve halk davet etti bizi buranın hem yerel yemeklerini hem de yerel kıyafetlerini çok sevdik. Bizi bu gün burada ağırlayan ve kahvaltılarının zenginliğiyle tanıştıran Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarına sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

romanya-moldova-3.jpg

Romanya ve Moldovalı Öğrenciler ile çalışanların gelişlerinden memnuniyetlerini dile getiren bu tür projelerin devamının gelmesini dileyen Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, “Buraya gelen bu kardeşlerimizin geliş amacı bizleri tanımak, kültürümüzü ve özellikle proje kapsamında yerel yemeklerimizi öğrenmek. Bizde Yüksekova Belediyesi olarak bu gün bu kardeşlerimizle kahvaltıda bir araya gelme kararı aldık. İlçedeki olumsuz durumların nelerden ötürü gerçekleştiğini kendileriyle paylaştık.

romanya-moldova-5.jpg

Kendilerine buranın güzelliklerini gösteren ve tanıtan birer Cd hediye ettik. Elbette birçok farklı ülkeden Misafirlerimiz olacak. Biz de bize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Mücadele tarzımızdan, yaşam tarzımıza kadar her şeyi anlatmaya ve paylaşmaya hazırız. Bize kahvaltıda eşlik ettikleri için teşekkür ediyoruz. Tekrar hoş geldiniz diyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

romanya-moldova-4.jpg

Bu haber toplam 5459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim