• BIST 9563.96
  • Altın 2484.644
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.5993
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Rusya: Erdoğan ve ailesi IŞİD petrolüyle ilişkili; kanıtlayacağız

Rusya: Erdoğan ve ailesi IŞİD petrolüyle ilişkili; kanıtlayacağız
Rusya: Erdoğan ve ailesi IŞİD petrolüyle ilişkili; kanıtlayacağız

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki IŞİD’lilerin  finansal kaynaklarına dair kanıtlar da sunacakları bir basın toplantısı düzenledi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antanov tarafından yapılan açıklamada Türkiye’ye yönelik ithamlar yer aldı.

Antanov, “IŞİD’in Suriye ve Irak’ta çaldığı petrolün ana tüketicisi Türkiye” dedi.

Kasım ayında Türkiye sınırı yakınlarında 16 bin 260 adet petrol tankeri görüldüğünü belirten Antanov, ayrıca, IŞİD petrolünün sevkiyatında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin ilişkisi olduğunu da iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca son bir haftada Türkiye üzerinden IŞİD ve El Nusra saflarına 2 bin kişinin katıldığını öne sürdü.

Rusya, Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğine dair kanıtların ise haftaya paylaşılacağını duyurdu.

Sputnik’teki habere göre; Bakanlığın söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

‘Rusya’nın operasyonları sonucu teröristlerin geliri yarıya düştü’

* IŞİD’in Suriye ve Irak’ta çaldığı petrolün ana tüketicisi Türkiye.

* Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildi.

* Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları, yasadışı petrol ticaretinden elde edilen cironun neredeyse yarı yarıya azalmasını sağladı.

* Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyar dolardan 1.5 milyar dolara indi.

‘Erdoğan ve ailesinin doğrudan ilişkisi var’

* Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, Suriye’de IŞİD’in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var.

* Kasım ayında Türkiye sınırı yakınlarında 16 bin 260 adet petrol tankeri görüldü. Tank sürücülerinden bazıları yüzlerini hırsız gibi maskelerle kapatıyordu. Uzaydan çekilen görüntüler, tankların sınırı geçtikten sonra Türkiye’de ilerlemeye devam ettiğini gösterdi.

‘Erdoğan’ın istifası Türkiye halkına bağlı’

* Bizim amacımız Erdoğan’ın istifa etmesi değil, bu Türkiye halkına bağlı.

* Batı’da hiç kimse Erdoğan’ın oğlunun yasa dışı petrol ticaretine karışmış olmasıyla ilgilenmiyor. Ama Rus gazeteciler Türkiye’nin suçları hakkında gerçeği söyleyecek kadar cesurdur. Eğer bu kanıtların gerçek olmadığını düşünüyorlarsa, yasadışı petrol ticaretinin gerçekleştiği bölgeleri gazetecilere açsınlar.

‘Türkiye’den IŞİD ve El Nusra’ya 2 bin militan gitti’

* Bazı durumlarda da IŞİD tankerleri Suriye’nin Türkiye sınırını geçip limanlara gidiyor, petrol buradan işlenmek üzere gemilerle üçüncü ülkelere gidiyor.

* Sadece son bir haftada Türkiye topraklarından IŞİD ve El Nusra saflarına 2 bin militan, 120 tonun üzerinde askeri mühimmat ve yaklaşık 250 adet motorlu akışı oldu. Güvenilir istihbarat raporlarımıza göre, Türkiye uzun zamandır ve düzenli biçimde bu tür faaliyetler yürütüyor.

‘Ortaya çıkaran gazetecileri hapse attılar’

* Türkiye’nin insani yardım görünümünde militanlara silah gönderdiğini ortaya çıkaran Türk gazeteciler Erdoğan’ı yalan söylerken yakaladı. Bunun için de gazetecileri hapse attılar. Erdoğan ve diğer yöneticiler de ne istifa eder ne de yüzlerini çalıntı petrolle sıvasanız bile bunu yaptıklarını kabul eder. İMC

Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim