• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde!

Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde!
Süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli.

Masa Çiziklerini Ceviz ile Silme

Sayısız faydasının yanı sıra sağlıklı yağ içeriği açısından zengin olmasından dolayı süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli.

Süper gıdalar olarak adlandırılan diğer kuru yemişler arasında fındık, Antep fıstığı ve yer fıstığı sayılabilir.

Bu yazıda, cevizlerin sağlığınıza farklı şekillerde nasıl iyi geleceğinden bahsedilecek.

Cevizler, çeşitli vitaminler ve mineraller açısından o kadar zengin ki, bir avuç yemeniz, bir sonraki öğüne kadar size yetecek kadar yapı maddesini sağlıyor.

Bu yapı maddeleri arasında; antioksidanlar, E vitamini, omega-3 yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, fenoller var. Başta da belirtildiği üzere, sağlık için mükemmel gıdalar olan cevizlerin başlıca faydaları arasında şunlar geliyor:

Daha sağlıklı bir kalpDüzenli olarak ceviz yemek, kalp sağlığınızı belirgin şekilde iyileştirir. Cevizlerin antioksidan içeriği çok yüksektir ve antioksidanlar kalp hastalıklarına ve dejenerasyonuna neden olan serbest radikallerle savaşmada hayati öneme sahiptir

.Dr. Penny Kris Eterton, yapılan bir araştırmadan bahsediyor:

"Haftada dört gün, bir avuç ceviz veya ceviz yağı tüketmek, kalp hastalıkları riskinizi önemli ölçüde düşürür."Bonus: Sürprizli PastaAynı araştırmada, bir avuç ceviz veya 3 yemek kaşığı (51 ml.) ceviz yağı tüketmenin aynı zamanda kan damarlarınızı da 4 saat içinde iyileştirdiği gösteriliyor.

Damarlara iyi gelen yiyecekler için tıklayınYaşlanmaya bağlı dejenerasyona karşı beyni koruma:Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kansere, ADHD (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) ve depresyona karşı korunmada oldukça önemli.

Hatta bu kuru yemişlerin düzenli şekilde tüketilmesinin Alzheimer's hastalığını azalttığına dair bağlantı bulundu.Yaşlanmaya meydan okumak için neler yapmalı?New England Tıp Dergisinde yayınlanan diğer bir araştırmaya göre de, ceviz yiyen kişilerin kötü kolesterol seviyesi, ceviz yemeyen kişilere göre daha düşük oluyor.

Daha düşük stres seviyesi Ceviz, özellikle de stres kaynaklı fiziksel rahatsızlıklar çekiyorsanız veya stresli durumlara karşı hassassanız, stres düzeyinizde harikalar yaratabilir.

Ceviz, vücudun stres tepkisini azalttığı için ve strese bağlı oluşan fiziksel yan etkileri daha kolay yok ettiği için, bu durumlarda harikalar yaratır.

Daha sağlıklı saçlar, cilt ve tırnaklarCevizde bulunan yapı maddeleri, tırnaklarınızı güçlendirir, saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar ve cildinizi pürüzsüzleştirir.

Yani anlayacağınız, çoklu doymamış yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri, dış görünüşünüzde harikalar yaratır.Kilo vermeCevizde bulunan çoklu doymamış yağ asitleri, damarların tıkanmasının ve doymuş yağların olumsuz etkilerinin önüne geçtiği için, vücudun düzgün işleyişi açısından hayati öneme sahiptir.

Ayrıca, çoklu doymamış ağ asitleri sağlıksız atıştırmaları azaltır ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.Sağlık açısından tüm bu faydalarından dolayı cevizler günlük yeme düzeninizin bir parçası olmalı. Cevizi dilerseniz salatanıza doğrayabilir, dilerseniz aperatif olarak yiyebilirsiniz.

Ancak, cevizin çok faydalı olmasının yanısıra, kalori ve yağ açısından zengin olması nedeniyle aşırıya kaçmanız tavsiye ediliyor.

Günde sadece 5 adet ceviz yemeniz, gün boyu ihtiyacınız olacak tüm gerekli yapı maddelerini sağlar.Masa Çiziklerini Ceviz ile SilmeSayısız faydasının yanı sıra sağlıklı yağ içeriği açısından zengin olmasından dolayı süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli.

Süper gıdalar olarak adlandırılan diğer kuru yemişler arasında fındık, Antep fıstığı ve yer fıstığı sayılabilir.Lezzetine doyum olmayan cevizli çörek için tıklayınBu yazıda, cevizlerin sağlığınıza farklı şekillerde nasıl iyi geleceğinden bahsedilecek.

Cevizler, çeşitli vitaminler ve mineraller açısından o kadar zengin ki, bir avuç yemeniz, bir sonraki öğüne kadar size yetecek kadar yapı maddesini sağlıyor.Bu yapı maddeleri arasında; antioksidanlar, E vitamini, omega-3 yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, fenoller var.

Başta da belirtildiği üzere, sağlık için mükemmel gıdalar olan cevizlerin başlıca faydaları arasında şunlar geliyor:Daha sağlıklı bir kalp Düzenli olarak ceviz yemek, kalp sağlığınızı belirgin şekilde iyileştirir.

Cevizlerin antioksidan içeriği çok yüksektir ve antioksidanlar kalp hastalıklarına ve dejenerasyonuna neden olan serbest radikallerle savaşmada hayati öneme sahiptir.

Dr. Penny Kris Eterton, yapılan bir araştırmadan bahsediyor: "Haftada dört gün, bir avuç ceviz veya ceviz yağı tüketmek, kalp hastalıkları riskinizi önemli ölçüde düşürür.

"Bonus: Sürprizli PastaAynı araştırmada, bir avuç ceviz veya 3 yemek kaşığı (51 ml.) ceviz yağı tüketmenin aynı zamanda kan damarlarınızı da 4 saat içinde iyileştirdiği gösteriliyor.Damarlara iyi gelen yiyecekler için tıklayınYaşlanmaya bağlı dejenerasyona karşı beyni koruma:

Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kansere, ADHD (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) ve depresyona karşı korunmada oldukça önemli.

Hatta bu kuru yemişlerin düzenli şekilde tüketilmesinin Alzheimer's hastalığını azalttığına dair bağlantı bulundu.Yaşlanmaya meydan okumak için neler yapmalı?

New England Tıp Dergisinde yayınlanan diğer bir araştırmaya göre de, ceviz yiyen kişilerin kötü kolesterol seviyesi, ceviz yemeyen kişilere göre daha düşük oluyor.

Daha düşük stres seviyesiCeviz, özellikle de stres kaynaklı fiziksel rahatsızlıklar çekiyorsanız veya stresli durumlara karşı hassassanız, stres düzeyinizde harikalar yaratabilir.

Ceviz, vücudun stres tepkisini azalttığı için ve strese bağlı oluşan fiziksel yan etkileri daha kolay yok ettiği için, bu durumlarda harikalar yaratır.Daha sağlıklı saçlar, cilt ve tırnaklar Cevizde bulunan yapı maddeleri, tırnaklarınızı güçlendirir, saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar ve cildinizi pürüzsüzleştirir.

Yani anlayacağınız, çoklu doymamış yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri, dış görünüşünüzde harikalar yaratır.Kilo vermeCevizde bulunan çoklu doymamış yağ asitleri, damarların tıkanmasının ve doymuş yağların olumsuz etkilerinin önüne geçtiği için, vücudun düzgün işleyişi açısından hayati öneme sahiptir.

Ayrıca, çoklu doymamış ağ asitleri sağlıksız atıştırmaları azaltır ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.Sağlık açısından tüm bu faydalarından dolayı cevizler günlük yeme düzeninizin bir parçası olmalı.

Cevizi dilerseniz salatanıza doğrayabilir, dilerseniz aperatif olarak yiyebilirsiniz.Ancak, cevizin çok faydalı olmasının yanı sıra, kalori ve yağ açısından zengin olması nedeniyle aşırıya kaçmanız tavsiye ediliyor.

Günde sadece 5 adet ceviz yemeniz, gün boyu ihtiyacınız olacak tüm gerekli yapı maddelerini sağlar.

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim