• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Sağlıkçılardan Şemameli 1 günlük iş bırakma grevi

Sağlıkçılardan Şemameli 1 günlük iş bırakma grevi
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi düzenleyerek, davul zurna eşliğinde şemame halayı çekerek eylem gerçekleştirdi.

 SES Hakkari Şubesi üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanlarına yapılan zammı az bularak, Hakkari Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlediler. Bir günlük iş bırakma grevine giren çalışanlar, eylemlerini davul zurna eşliğinde halay çekerek, düzenledikleri basın açıklamasıyla sürdürdüler.

 Ellerinde ‘Sağlık Haktır Satılmaz’ pankartı ile ildeki birçok STK’nında destek verdiği eylemde acil servis dışında sağlık hizmetinin verilmedi belirtildi. Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan SES Hakkari Şubesi Eş Başkanı Sibel Aysel Dinç, 14 Mart Sağlık Haftasında Sağlık ve hakları için, halkın sağlığı için bir gün boyunca aciller dışında sağlık hizmeti üretmeyeceklerini ifade etti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Adeta bir kölelik düzeni içerisinde çalıştıklarını iddia eden Dinç,  Anayasa’nın yasakladığı angaryanın serbest olduğunu, namus ve şeref üzerine edilen Anayasa’ya bağlılık yemini unutulduğunu söyleyerek , bu tablonun sağlık çalışanları için de hastalar için de iç açıcı olmadığını belirtti. Dinç, “ Halkımız için durum nasıl, peki? Sağlıkçıların çalışma şartları bu iken, hastalarımızın sağlıklı olabilmesi mümkün mü? Kim bu şartlarda iyi sağlık hizmeti aldığını söyleyebilir.

Kim ister 100. veya 150. hasta olarak  muayene olmayı, hekimine güvenmediği için hastane hastane, doktor doktor dolaşmayı. Muayene odasında 5 dakika, faturası ya eczanede ya da bordroda. İşin özeti budur. Sağlık Bakanlığı’nı uyarıyor ve talep ediyoruz: İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin.

 Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz.  Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.

 Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliği giderek bozulmakta, bu halkımızın geleceğini tehdit etmektedir. Sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz.  Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz” dedi. Eylem yapılan basın açıklamasının ardından sesiz bir şekilde son buldu. Haber: Savaş Taş/Hakkarihabertv.com

ses-grev-m.jpgses-grev-1.jpgses-grev-2.jpgses-grev-3.jpg

                                                                          

Bu haber toplam 5429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim