• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Sahte bal nasıl anlaşılır!

Sahte bal nasıl anlaşılır!
Balın sağlığımıza olan katkıları çok fazla. Doğal ve taze olması halinde vücudumuzdaki bakterileri öldürür ve antibiyotik görevi görür.

Balın sağlığımıza olan katkıları çok fazla. Doğal ve taze olması halinde vücudumuzdaki bakterileri öldürür ve antibiyotik görevi görür.

Yapılan araştırmalarda ise bal sayesinde ileride bakterilerle mücadele etmeye yarayan aşı ve ilaçlar yapılacağı görüldü. Maalesef bazı ‘organik' ballar gerçek olmayabiliyor ve içinde gıda takviyeleri bulunabiliyor.

Bunun haricinde sahte ballarda polen ve insan sağlığına yararlı olan maddeler bulunmuyor. Sahte balı tespit etmek ve sağlığınıza olan zararlarından kaçınmak için hemen gerekenleri öğrenin!

ABD'deki Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalarda ABD'de satılan balların%75'inin doğal olmadığı tespit edildi.

Avrupa'da da durum farklı değil. İnsanlar markette gördükleri balların tamamen doğal olduğunu düşünebiliyorlar. AB'deki yasalar da yine aksi halinde üretici firmanın cezalandırılacağını yazıyor3Ancak yapılan deneyler ile çoğu balın sahte olduğu tespit edildi. İşte sahte balların özellikleri...

Balın içine yüksek fruktozlu mısır şurubu veya yapay tatlandırıcı vardır. Üreticiler arıları şeker şurubu ile besleyerek içerisinde polen olmayan maddeler üretmelerini sağlarlar.

Balı o kadar filtrelerler ki en sonunda içinde hiç polen kalmaz.7Peki ya balın sahte olduğu nasıl tespit edilir?81. Yöntem: 1 Kaşık balı suya koyun!Bir yemek kaşığı alıp suyun içine koyun. Bal erirse gerçek değildir.

Bal suyun dibine çökerse gerçektir.92. Yöntem: Balın üstüne birkaç damla iyodin damlatın!Balın üstüne birkaç damla iyodin damlatın.

Daha sonra da içinde biraz su olan su bardağına ekleyin. Balın rengi maviye dönerse içinde mısır nişastası vardır.103. Yöntem: Su bardağının içine birkaç damla sirke koyun üzerine bal ekleyin!Su bardağının içine birkaç damla sirke koyun.

Daha sonra da su bardağına bal ekleyin. Bal köpürürse içinde takviye madde vardır.114. Yöntem: Kibriti balın içine sokup, çıkartın!Kibriti balın içine sokup çıkarın ve daha sonra yakmaya çalışın.

Eğer yanarsa bal doğaldır.135. Yöntem: Balı yemek kaşığıyla alıp havada ters tutun!Balı yemek kaşığıyla alıp havada ters tutun.

Eğer balın içinde su varsa yere düşecektir. Yoksa ve düşmezse gerçek baldır. Bal alırken içindekiler kısmını inceleyin. İçinde yüksek fruktozlu mısır şurubu veya glükoz bulunan balları kesinlikle almayın. En sağlıklı bal, balı üreten kişilerin çiftliğinden direk olarak alınan baldır. İHA

Bu haber toplam 5144 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim