• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Samioğlu CHP’de aday adayı

Samioğlu CHP’de aday adayı
Yakup Samioğlu Kimdir? “1967 Hakkari’ye bağlı Çukurca Orman Köyü doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Hakkari Lisesinde tamamladım.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik bölümü mezunuyum. 25 yıllık devlet memuruyum. Çeşitli kademelerde görev aldım. Evli ve 5 çocuk babasıyım.”…

Rağbet Ak Parti ve HDP’de olunca CHP’den aday adayı bulmak bizi şaşırtıyor.

Yakup Samioğlu beni aradığında söyleşi için koşarak gittim. Samioğlu, yanılmıyorsam CHP’ye başvuran altı aday adayından biri…

 yakup-samioglu-m.jpgSoruları peş peşe yöneltiyorum, Neden CHP diyerek başlıyorum?

-“CHP demokratik bir dönüşüm içerisinde olan bu dönüşümün Türkiye demokrasisine pozitif anlamda bir ivme kazandıracaktır. Bu yüzden tercihim CHP’dir. Kürt sorununu demokratik bir zeminde çözmek isteyen CHP’dir. Bölgemizde işlenen katliamların hesabını soran CHP’dir. “

AK PARTİ’YE RAĞBET RANT ODAKLIDIR

“Ak Parti’ye olan rağbet tamamen rant odaklıdır. Aday adayı olan çoğuna yetki verilmeyeceği çok aşikardır. Bu rağbet ve başvuru patlamasının tek nedeni çıkardır. İktidarın gücünü arkalarına alarak emellerine ulaşmak için bu listeye girdiler.”

 TEK AMACIM İLİMİZE HİZMET SUNMAKTIR

  “CHP’li belediyelerle işbirliği yaparak kentimize kardeş belediye projesiyle katkı sunacağım. Beşiktaş belediyesinin yaptığı sadece küçük bir örnektir. Klasik vekil modelinden uzak adeta meclisi Hakkari’ye taşıyacağım. Çünkü meclis ilimizi öksüz bırakmıştır.”

yakup-samioglu-n.jpgSİYASET BİR SEVDADIR

 “Çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim. Siyaset bir aşk, bir sevdadır. Hakkari sevdamı ile siyaset aşkı birleştirerek memleketimi kalkındırmak istiyorum. Öksüz ve yetim bırakılan, her türlü hizmetten mahrum bırakılan kentime yenilikler taşımak istiyorum.”

FAKIBABA OLACAĞIM

“Şanlıurfa’da belediye başkanı olan Ahmet Eşref FAKIBABA’nın hikayesini biliyor olmalısınız. Bende Fakıbaba örneğini alıp Hakkari’mizin Fakıbabası olacağım. Yani garibanların, kimsesizlerin, ezilenlerin, gerçek anlamda ihtiyacı olanların yanında olacağım.”

CHP İL YÖNETİMİ CILIZ KALMIŞ

“CHP ilimizde zayıf kalmıştır. Oy oranını koruyamamıştır, arttıramamıştır. Bunun tek sorumlusu CHP’nin eski il yönetimidir. Ve CHP ilimizde resetlenerek yeniden ve sıfırdan varlığını gösterecektir. Bu partiye gönül vermiş insanlarımız vardır. Kapalı ve kilitli kapılar artık ardına kadar açık kalacaktır.”

HDP’de BARAJ SORUNU YOKTUR

“HDP’nin baraj sorunu olduğunu sanmıyorum. HDP’nin Türkiye demokrasisi için mecliste temsil hakkını elde etmesi olumludur. Baraj sorunu Türkiye’nin ayıbıdır. Madem limit koyacaklar o zaman yüzde 5 olmalıdır.”

 HALKIMIZDAN YETKİ İSTİYORUM

“Mahalle, köy ve evleri dolaşacağım. Herkesin ayağına gideceğim. Projelerimi, yapmak istediklerimi anlatacağım. Her partiyi denediniz, birde CHP’yi deneyin.”

Yakup Samioğlu çok şey söyledi. Meydanda seçmenlerine hitap eder gibi heyecanlıydı. Bize de başarı dilemek kaldı. Sıcak bir çay ve sıcak sohbetten sonra kucaklaşıp ayrılıyoruz. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 10164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim