• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sanatçı Aydın Aydın ile röportaj

Sanatçı Aydın Aydın ile röportaj
Sanat camiasına 1994 yılında merhaba diyen, 17 yılda 8 albüm çıkartan Hakkari’mizin gururu Aydın AYDIN, Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Taş’ı ziyaret ederek sorularını yanıtladı:

“BEN KONSERVATUARLIYIM”

Sanatçılar kültür melekleridir. Onların gıdası çepiktir, alkıştır. Kendi çaba ve mücadelemle hak ettiğim yere geldim. Yaptığım her çalışma beğeni ve takdir topladı. Bu işin eğitimini gördüm. Yaptığım tüm müzik çalışmalarımda mutlaka toplumsal mesaj veririm.”

“HAKKARİ’Lİ OLMAKTAN HEP GURUR DUYDUM”

“Doğduğum yer, kimliğim, kişiliğim bellidir. Kimliğimden dolayı hiçbir zaman dışlanmadım. İnsanlar benim yaptığım işe ve kalitesine baktılar. Türkiye’nin dört bir yanından beni izleyen ve çalışmalarımı alkışlayanlar vardır. Hiçbir zaman şımarmadım, kaliteden ve saygıdan ödün vermedim. Bize sanatçı ünvanını veren halktır.

“HAKKARİ’DE MÜTHİŞ YETENEKLER VAR”

“Sanat, tiyatro, spor ve buna benzer birçok alanda çok yetenekli gençlerimizin olduğunu görüyoruz. Değerli Sanatçı Ağabeyimiz Yılmaz ERDOĞAN zaten tiyatro alanında yetenekli birçok gencimize sahip çıkmıştır. Müzik alanında da kendisine güvenen gençlerimiz olursa bize gelip destek alabilirler. İstanbul’da çalışıyor ve ikamet ediyor olabilirim. Fakat bir yanım hep Hakkari’dedir.”

“HAKKARİ’DE ALBÜMLERİM SATILMIYOR”

“Tüm Türkiye beni tanıyor ve dinliyor. Ama kendi memleketim Hakkari’de sadece birkaç CD satıldı. Buna rağmen asla hemşerilerime sitemde bulunmadım. Her yıl düzenli gelir giderim. Kimselere kırgınlığım ve dargınlığım olmadı ve olamaz. Hakkari basını da öyle. Çalışmalarımla ilgili bir çok kentin haber sitelerinde geniş yer veriliyor ama memleketim olan Hakkari’de mevcut haber siteleri ne yazık ki değinmiyorlar.”

TRT 6’ DA MUTLUYUM”

“TRT 6 ‘da yapmış olduğum ÇEPİK adlı programım çok izleniyor. Burada çalışmamdan dolayı da bu güne kadar olumsuz hiçbir tepki almadım. Sonuçta bende kürt kökenli bir sanatçıyım ve ana dilimi kullanıyorum. Program ile adeta bütünleştik, Kürtçe çok zengin bir dildir fakat ben kendi lehçemi değiştirmeden kullanıyorum ve herkes de iyi anlıyor.”

“TATLISES İÇİN ŞOKTAYIM”

“O türkülerin efendisidir. Onu tarif etmeye gerek yok çünkü halk onu zaten beynine ve yüreğine çizmiştir.  Kendisine yapılan saldırı tüm sanat camiasına yapılmıştır. İBO SHOW’da beni de ağırladı. Kuzular  isimli çalışmamda kendisi kuzu taklidini bile yaparak bana eşlik etti. Çok güçlü ve iradeli kişiliğe sahiptir. Atlatacağını umuyor, Allah’tan şifalar diliyorum.

“HAKKARİ HABER TV’Yİ TAKİP EDİYORUM”

“Ben tüm iş yoğunluğuma rağmen mutlaka Hakkari’de olup bitenleri merak eder ve HAKKARİ HABER TV’yi hergün ziyaret eder gündemi takip ederim. Objektif, tarafsız ve kaliteli haberciliğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.”

“HAKKARİ’DEN TÜRKİYE’TE TRAFİK CANAVARI UYARISI

“Son çalışmam TRAFİK CANAVARI çok ilgi gördü. Her yıl binlerce insanımızı bu canavara yem ediyoruz. Bu canavara dur demek için böyle titiz bir çalışma yaptım. Bir kez daha memleketim olan Hakkari’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Sevdiklerimizi trafik canavarına kaptırmayalım.”

“MÜTEVAZİ BİR YAŞANTIM VAR”

“Magazin basınına hiçbir zaman malzeme olmadım. Mutlu bir evliliğim ve 2 oğlum var. Bir insan sanatçı ünvanını aldı mı her adımı dikkatli atmalıdır. Ana Haber bültenlerine en çok konuk olan sanatçılardan biriyim. Magazin programlarına herkes konu olabilir ama Ana Habere çıkamaz. Ben işimi çok seviyorum.”

“ALKOL VE SİGARAM YOK”

“Kötü alışkanlıklar hiç edinmedim. Gece hayatı, alkol, sigaram yok. Vizontele isimli bir türkü evim vardı. O zamanlar sigara yasakları yoktu. Dumandan rahatsız olduğumdan dolayı bu mütevazi işyerime kilit vurdum ve kapattım.”

“DURMAK YOK”

“Sanatın sonu yoktur. Hep yenilenmek zorundasın. Ben sürekli çalışıyor ve üretiyorum. Şimdi ki hedefim memleketim olan Hakkari’nin unutulmak üzere olan bazı gelenek görenek ve öz kültürünü yaşatmak adına çok ciddi çalışmalar yapmaktır.”Sanatçı Aydın AYDIN, “Hüznün Gözyaşları” isimli kitabımı alıyor, röportaj aralarında okuyor ve beğendiği bazı çalışmalarımı İstanbul dönüşünde şarkılarında değerlendireceğini söyleyerek ayrılıyor.

 

 

Bu haber toplam 24367 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim