• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Saraylara para var, evsizlere barınak yok

Saraylara para var, evsizlere barınak yok
Her gün bir AVM’nin yükseldiği İstanbul’da evsizler için tek bir barınma evi bile yok…

Havaların soğumasıyla barınacak yerleri olmayan evsizler için tehlike çanları çalıyor. Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, devletin evsizleri göz göre göre ölüme terk ettiğine dikkat çekti.

İstanbul’da evsizler için tek bir sığınağın, barınma evinin bulunmadığını söyleyen Bulan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından çıkartılan genelgelerin sadece kağıt üzerine kaldığını vurguladı. Bu üç kuruma defalarca başvurduklarını ancak sürekli üç maymunu oynadıklarını belirten Bulan, “Devletin 2 bin odalık saray yapmaya parası var ama evsizlere bir sığınak yapmaya parası yok” dedi.

ANF’ye konuşan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, havaların soğumasıyla gözlerin evsizlere çevrildiği İstanbul’da tek bir sığınma evi ve merkezinin olmadığını söyledi. “Devlet evsizleri göz göze göre ölüme terke ediyor” diyen Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, Aile ve Sosyal Bakanlığını, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nin yerinden saydığını, yapılan tüm uyarılara rağmen çözüm üretmediğini ifade etti.

Her gün bir AVM’nin yükseldiği kentte evsizler için tek bir barınma evi bulunmadığına dikkat çeken Bulan, “Evsiz insanlarımızın böbrekleri, ciğerleri bitti. Rüzgar, yağmur, soğuk onları perişan etti. Resmen işkenceyle ölüme terk edildi” diye konuştu. 

Savaş mağdurları ile birlikte İstanbul‘da şu anda evsiz sayısının 30 bini ulaştığına işaret eden Bulan, bu konuda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin, Avrupa kentleri arasında dünyanın en rezil, en vicdansız kenti olduğunu kaydetti. Bulan, Belediye Başkanı Kadir Topbaş‘ın resmen suç işlediğini, havalar -4 derece olmadan, iyice karlar yağmadan harekete geçmeyecek kadar vicdansız bir adam olduğunu altını çizdi.

AMBULANSA DAHİL ALINMIYORLAR!

Yetkililer tarafından çıkartılan genelgelerin tümünün kağıt üzerinde kaldığını, barınma evleri açılması talebiyle gönderdikleri fakslarla,  yine sosyal medya aracıyla defalarca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, İstanbul Valiliğine, İBB’ye başvurduklarını belirten Bulan, ancak hiçbir yetkilinin bu konuyla ilgilenmediğini söyledi. 

Huzurevlerine yerleştirilmesi gereken  60 yaş üzeri yaşlıların ile bakım evlerine yerleştirilmesi gerekilen engellilerin, üstü başı kirli denilerek  ambulans, polis arabasına dahil  alınmak  istemediğini dile getiren Bulan,  bu konuda 183 hattına yapılan hiçbir ihbarında ise dikkate alınmadığını aktardı.

Şefkat-Der olarak evsiz ve kimsesizlere her akşam yemek, battaniye, mont dağıtıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Bulan, gerçek bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

TOPU BİRBİRLERİNE ATIYORLAR

İBB’nin kar yağmadan harekete geçmediğini altını çizen Bulan, “Daha dün konu hakkında İBB’ye başvurdum. Beni üzerlerinden salarak AFAD’a başvurun dediler. AFAD’a başvurdum beni belediyeye yönlendirdiler. Şimdi  bunlar bu şekilde topu birbirlerine atarken ve üç maymunu oynarken, ne olacak bu evsizlerin durumu ben size soruyorum” diye konuştu.

Suriye, Kobani‘den göç eden savaş mağdurlarının durumunun daha da kötü olduğunu,  geçen sene  spor salonuna dahil alınmayan  savaş mağdurlarının, Tuzla’da açılan AFAD kampının da kapatılmasıyla tümden mağdur edildiğini kaydetti. Savaş mağdurlarının ısınmak için yıkık evlerinde kalmak zorunda bırakıldığını belirten Bulan, İstanbul’un ‘prestiji bozuluyor’ diye evsizlerin her yerden kovulduğunu vurguladı.

Bu eziyete dur demek için bugün saat 12.30’da evsizlerle birlikte Galatasaray Meydanı’ndan  tekrar  Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık, Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İBB’ye tekrar faks yollayacaklarını duyuran Bulan, 365 gün 24 saat hizmet verebilecek evsizler evleri, gece barınakları açılmasını istedi.

Bu haber toplam 2795 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim