• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Sarıgül'ün Durankaya ziyareti

Sarıgül'ün Durankaya ziyareti
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hakkari Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin’i ziyaret etti.
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül; Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları ile Hakkari’nin Durankaya Beldesi Belediyesi Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin’e tebrik ziyaretinde bulundu.
 
Mustafa Sarıgül ve beraberindeki il başkanları, karşılamaya gelenlerin oluşturduğu büyük bir araç konvoyu ile Durankaya beldesine doğru hareket etti. Burada yüzlerce belde sakini Sarıgül’ü karşılarken, anneler yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
 
Ziyareti şerefine alanda hazır bekletilen kınalı koçun yanına gelen Mustafa Sarıgül, hayvanın gözlerindeki bezi kaldırarak kesilmesine izin vermedi. Daha sonra Başkan Fatih Keskin’in makamına geçen Sarıgül, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak söz alan Durankaya Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, Mustafa Sarıgül’ün Doğu için barış elçisi olduğunu söyledi. Keskin, “Bizler kendilerini bir belediye başkanı olarak değil de doğunun barış elçisi olarak burada konuk ettik. Kendisi Doğu ve Güneydoğu sorunlarına en güzel yaklaşan bir limandır bizim için.
 
Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinden gemilerin gelip sığındığı, onları kurtarıcı bir limandır. İnsanlığa ve insanlara verdiği önemden dolayı biz kendisini doğunun barış elçisi olarak karşınızda deklare ediyoruz.
 
Bu ibare kendisi ile özleşiyor ve kendisi ile iyi şekilde bu ibare ile hitap edeceğiz. Böyle büyük bir barış elçisini küçük Durankaya beldesinde görmek beni heyecanlandırıyor. Bu bizim için büyük bir onurdur” dedi.
 
"SİLAHLAR GİTSİN, BARIŞ GELSİN"
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, Durankaya’dan bütün ulusa seslendiğini belirterek, "Silahlar gitsin barış gelsin. Burada olmaktan son derece mutluyum. En büyük arzum şu; dün Hatay’daydım, bugün Hakkari Durankaya beldemizdeyim, yarın bu saatlerde de Edirne’de olacağım.
 
En büyük arzum barış köprüsünü en güzel şekilde Türkiye’nin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde de en güzel şekilde oluşturabilmektir. Hakkari’deki enerjinin Trabzon’da, Rize’de ve Artvin’de aynı şekilde olmasını, Hakkari Durankaya’daki enerjinin İzmir’de, Mersin’de de aynı şekilde olmasını çok arzu ediyorum.
 
Sevgili Fatih Keskin başkanımızı kutluyor ve baba dostları olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Keskin ailesinden özellikle başkanımız Abdurrahman Keskin ve milletvekili kardeşim Sayın Cumhur Keskin’e Allah’ımdan rahmet diliyorum. Mekanları inşallah cennet olur. Keskin ailesinin bir evladının Durankaya’yı vatandaşlarımız tarafından böyle bir göreve getirilmesinin benim için son derece gurur vericidir.
 
Dün yanlarındaydım, bugün yanlarındayım, yarında yanlarında olacağım. Sevgili Fatih Keskin kardeşimizin söylediği barış elçisi sözü son derece anlamlıdır, son derece önemlidir. Bana çok ağır bir yükümlülük, ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Ben istiyorum ki ülkemin her noktasında barış, kardeşlik ve özgürlük olsun. Herkes kendi hakkını kendi hukukunu en iyi şekilde savunsun arzu ediyorum.
 
İstiyorum ki herkes kendi ana dilini özgürce konuşsun, kendi ana dilini özgürce yazsın, kendi ana diliyle arzu ettiği çalışmaları en güzel şekilde yapsın. Aynı coğrafya üzerinde yaşayan bütün yurttaşlarımızla Kürt, Türk, Abaza, Yörükler ve Laz vatandaşlarımızla el ele kol kola ve omuz omuza olacağız. İnşallah hep birlikte olacağız.
 
Bugün den itibaren Sayın Fatih Keskin’in söylediği barış elçisi sözü çok ağır ve çok sorumluluk taşıyan bir sözdür. Benim bu sözün gereğini yerine getirmem lazım. Dün gençlik kolları başkanıydım, barışı savundum, milletvekiliydim, barışı savundum, belediye başkanı oldum, barışı savundum, hep barışı savundum.
 
Şişli bölgesinde uzun yıllar görev yaptım. Orada da barışı, özgürlüğü, demokrasiyi çok güzel bir şekilde oluşturdum çünkü dil, din ve ırk farkı gözetmedim. Camilerimizde, 'Bismillah' diyerek beraber oldum. Cem evlerimizde, sinagoglarımızda ve kiliselerimizde beraber oldum.
 
Bana gelen yurttaşıma nerede doğdun, hangi ırktansın, hangi kültürdensin ve hangi mezheptensin diye sormadım. Tek sorduğum soru; 'Size Allahın bana verdiği güçle nasıl yardımcı olabilirim?' O nedenle bugün istiyorum ki bugün Durankaya’dan bütün ulusumuza sesleniyorum.
 
Silahlar gitsin, barış gelsin, kardeşlik gelsin, kardeşlik köprüsü en iyi şekilde kurulsun, artık anneler ağlamasın, artık anneler özgür olsun, anneler ve evlatlar mutlu olsun. Barış dünyanın her noktasında hakim olsun” şeklinde konuştu.
 
Bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorusuna cevap veren Sarıgül, “Başından beri hep söyledim. Keşke her siyasi parti kendi adayını çıkarsaydı. İkinci tura kalırsa zaten ikinci turda çatı adayı oluşuyor.
 
Ama Cumhuriyet Halk Partimizin çıkarmış olduğu aday artık bellidir. Hepimizin görevi bu adayın etrafında kenetlenmek ve seçilmesi için elimizden geleni yapmak“ dedi. 

 

Yapılan konuşmanın ardından Mustafa Sarıgül ve beraberindeki parti il başkanları, kendileri için hazırlanan yemeğe geçti. Haber: Çetin Alpsar (İHA)
 
normal-1.20140626161710.jpg
 
normal-2.20140626161746.jpg
 
normal-3.20140626161813.jpg
Bu haber toplam 11367 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim