• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Sat göllerine ve dağlarına yılın ilk tırmanışı yapıldı

Sat göllerine ve dağlarına yılın ilk tırmanışı yapıldı
Bayram tatilinde Hakkari dağlarına gelen dağcılar yedi gün boyunca değişik zirvelere tırmanış yaparak kamp kurdular.

Merkezi İzmir de bulunan Zirve Dağcılık ve Hakkari Zirve Dağcılık il temsilciliğinin düzenlemiş olduğu tırmanışa Türkiye’nin değişik illerinden katılım sağlandı.

Hakkari yerelinde dağcılara rehberlik yapan Cilo Dağcılık bir haftalık tırmanış ve kamp faaliyeti boyunca 21 kişilik dağcı grubu ile Her mevsim ayrı güzelliklere sahip Sat Dağlarına ve Hakkari merkeze yakın Kato sıra dağlarının Hakkari Bay Köyü Şıne zirvesine tırmanış yaparak zirve yaptılar.

Zirve Dağcılık Genel Başkanı ve Dağcılık Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi Orhan Kozan başkanlığında Hakkari ye gelen dağcılar Hakkari dağlarına hayran kaldıklarını belirttiler.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Türkiye’nin en büyük dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık Kulübü şube başkanları, temsilcileri ve üyelerinin katıldığı tırmanışta, dağcılar Hakkari dağlarına olan hayranlıklarını gizleyemediler.

Faaliyet hakkında bilgi veren Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, bizler Zirve Dağcılık olarak Hakkari dağlarına çok önem veriyoruz. Ülkemizin Alpleri Cilo ve Sat dağlarıdır. İlk olarak 2011 yılında geldiğimiz bu dağlara, sonrasında bir çok defa daha geldik.

 Kulüp olarak Hakkari dağlarını tırmanışlara açılması için elimizden geleni yapacağız dedi.

Zirve Dağcılık Marmaris Şube Başkanı Şengül Ünsal ise Hakkari dağlarının ve doğasının eşsiz güzellikte olduğunu , bir haftalık tırmanışları sırasında Ayı, Dağ Keçisi, Porsuk, Kartal, Tilki gibi onlarca yabani hayvan gördüklerini ve bu durumun da onları çok mutlu ettiğini söyledi.

Bayram tatili boyunca tırmanış için gelen dağcılar getirdikleri kitap ve oyuncakları köylerdeki çocuklara dağıtarak onların bayramlarını kutladı.

Tırmanış ve gezi faaliyetine rehberlik ve ev sahipliği yapan Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı ve Zirve Dağcılık İl Temsilcisi Hacı Tansu'da ilimize yapılan bu ilk faaliyetin dağlarımızın tanıtımı ve tırmanışlara açılması için önemli olduğunu ifade ederek, faaliyetin sadece dağlarda değil aynı zamanda Dağlıca Köyünü, Zap Vadisi ve Çukurca ilçemizi de içerisine alarak gerçek bir bayramlaşma havasında geçtiğini ifade etti.Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2641 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim