• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Savaş'ın yaşam savaşı!

Hakan Taş

Adı :Savaş TUNCER

Yaşı : 11

Öğrenci

23 Nisan İlköğretim Okulunda okuyan Savaş Tuncer kalp hastası ve acilen kalp nakli olması gerekiyor. Tuncer ailesi 11 nüfuslu. Aileden üç kardeş kalp hastası. Ailenin hiç bir geliri yok, serbest çalışan aile reisi genetik olan bu hastalığa çare bulamıyor. Daha doğrusu tedavi ettirme imkanı hiç yok.

savas-tuncer-kalp-nakli-bekliyor-d.jpgSavaş Tuncer çok başarılı bir öğrenci olup 6'nci sınıfta eğitimini sürdürüyor. Hastalığının tedavisi ne yazık ki Türkiye'de yok gibi. Yurt dışına gitmesi gereken Savaş'ın kalp nakli için 320 bin lira gerekmektedir.

Okul Müdürü Kadir Çetin, Savaş'a çare bulmak adına benden destek talep etti. Dinlerken ve yazarken çok duygulandım.

Hiç bir kampanya başlatmayacağız ve kimselerden parça parça para toplamayı da düşünmüyoruz.

Hakkari'deki bir çocuğun hayatını kurtaracak bir hayırsever arıyoruz. Rakam çok yüksek ama o minik kalbin iyileştirilmesini istiyoruz.

20 Kasım günü dünya çocuk hakları günüdür. Bu çocuğumuz bizden sadece yaşama hakkını istiyor. Evden çıkarken annesi yüreği ağzında, kulağı okulda. Çünkü o hasta kalbin nerde ve ne zaman duracağı bilinmiyor. O kadar masum, içten ve azimli ki onu yaşama bağlamak için vicdanların devreye girmesi gerekiyor.

Ayetlerimizde "Kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" denilmektedir.

Savaş'ın ailesi, öğretmenleri, arkadaşları ve okul idaresi hepsi çok üzgün. Henüz ölümün ne olduğunu algılayacak yaşta bile değilken ölüm onun ensesinde. Aile o kadar çaresiz ki yıllardır aynı giysilerle okula gelip gidiyor.

İlimizde organ bağışı ve nakli çok yaygın değil. Türkiye'de nakil bekleyen binlerce hasta var. Ama yurt dışında hemen temin edilebiliniyormuş. Fakat bununda maddi bir bedeli yani 320 bin lira'yı gerektiriyor.

Savaş Tuncer için kim ne yapabilir, ne yapmalıyız? Kendisine ve ailesine katkı sunmak isteyenler okul idaresiyle temas kurabilir.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


İlimizin sevilen yürekli valisi Cüneyit Orhan TOPRAK'tan Sağlık Bakanımızla görüşmek suretiyle hastaneler arası bir protokol ile bu masum çocuğun hayatını kurtarmak için fikir alışverişinde bulunmasını talep ediyoruz.

Savaş'ın yaşam savaşını kazanması için hepimiz duyarlı olmalıyız...

hakan-tas-hasta-1.jpghakan-tas-hasta-m.jpg

hakan-2-003.jpg

Bu yazı toplam 3884 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim