• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup

H. Aziz Hatipoğlu

26 Temmuz 2017 Çarşamba günü Yüksekova ilçemize (iline) gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza “Hoş Geldiniz” diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızı Şeyh Edebali’nin şu sözleriyle karşılıyorum.

“Bundan sonra öfke bize, uysallık sana…

Gücengeçlik bize, gönül almak sana…

Suçlanmak bize, katlanmak sana…

Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize

Adalet sana”

Şeyh Edebali’nin Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş yıllarında Osman Gazi’ye hitaben söylediği sözlerden kısacası nasihatlerden birkaç cümleyi yukarıya aldım.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Türkiye Devletinin halkın oyu ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanısınız.

12 yıllık iktidarınızda meclisin aldığı yasa gereği 10 Ağustos 2014 yılında bu göreve Türkiye Cumhuriyeti halkının %52 oyunu alarak geldiniz.

Gerek 12 yıllık iktidarlarınızda ve gerekse Cumhurbaşkanı olarak seçildiğiniz 10 Ağustos 2014 yılından sonra bu devlete çok hizmetler ettiniz. Çok hizmetlerde bulundunuz.

Bunları sıralasam köşem değil gazetem yetmez.

Hakkâri için birkaç tanesini sıralarsam 150 yataklı Hakkâri Merkez ve Yüksekova Devlet Hastaneleri, Hakkâri Üniversitesi, Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı, Hakkari Valilik binası, Yüksekova Esendere Gümrük Binası, onlarca okul, yurt v.s., v.s.

Tüm bunları iktidarlarınız döneminde gördük. Ve halen Van-Hakkari duble yol çalışmaları, Hakkari merkez şehir içi asfalt ve alt yapı çalışmaları, keza Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’daki diğer yatırımlar bunlardan bazılarıdır.

Bu hizmetlerinizin bir kısmının açılışına ve bir kısmında ise temel atma için geldiğiniz Hakkâri’de nahoş karşılanışınızı hatırlıyoruz.

Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz ve karşı olduğumuz bu tür eylemler ne yazık ki Türkiye Cumhuriyetinin siyasi tarihinde parti liderlerinin birçok ilde protestolarla karşılandıkları ve hatta taşlı ve suikasta varan eylem hazırlıklarının yapıldığını yakın tarihimizden öğreniyoruz. 

Bunlara benzer bir provokasyonda o gün Hakkâri içinde bu hareketler size karşı yapıldı. Hiç hoş karşılanmayacak ve Hakkâri’nin misafirperver ve kadirşinas halkına yakışmayacak bu eylemleri yapanlar her ne kadar buralı gibi görünmüşlerse de bunlar daha sonra ortadan kaybolmuş ve ne yazık ki olan Hakkâri’ye ve Hakkâri halkına yaftalanmıştır.

Üzgünüz ve bu tür hareketlerden dolayı gecikmiş bir özür dileriz.

Bu halk 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin akşamında hemen sokağa çıkarak bu kalkışmayı lanetlemiş ve bir ay boyunca Hakkâri Hükümet Konağı önünde “Demokrasi Nöbetleri ”ne katılmış ve demokrasiden ve devletinden yana tavrını ortaya koymuştur.

Zat-ı Alilerinizin beyanatıyla Hakkâri’nin Yüksekova taşınmasını, kısacası Yüksekova’nın il düzeyine yükseltilmesini Hakkâri’nin ilçe düzeyine indirilmesi olarak görüyor ve bu kararı üzüntüyle karşılıyoruz.  

Hakkâri halkının büyük genelinin kanaati o günkü karşılanışınızın Hakkâri için aldığınız bu karara etkisi olduğu yönündedir.

Her ne kadar Hakkâri il olarak gelişmeye müsait değilse bile 1936 yılında il statüsüne kavuşmuş ve bugüne kadar gelinmiştir.

Hakkâri’nin yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları değerlendirilse Türkiye Cumhuriyetine çoğu illerin kazandıramadığı bir katkı ve girdiyi sağlayacaktır. Bu da her ne kadar ilin merkez yapısında bir değişiklik sağlamasa da genelinde il’e yeni bir çehre kazandıracaktır.

Yüksekova’nın il olarak siyasi hayatına devam etmesini ve il seviyesine yükseltilmesini sevinçle karşılarız. Ama temennimiz ve arzumuz Hakkâri’nin makûs talihinin daha fazla körelmemesi ve Hakkâri’nin siyasi ve ekonomik hayatına il olarak devam etmesi en büyük arzumuzdur.

Hakkâri’den Ankara’ya giden işadamlarımız, siyasiler ve STK üyeleri her ne kadar bu taleplerini size iletmişlerse de Zat-ı Alilerinize ulaşamamış ve bir nevi Ankara’dan eli boş dönmüşlerdir.

Devletin başı ve Reisi Cumhurumuz olarak 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü Yüksekova ilçemize (iline) yapacağınız ve büyük ihtimalle buranın il olma serüvenini başlatacağınız bu ziyaretimizde Hakkâri için de “İl kalma” sözünüzü işitmek istiyoruz.

Evet, “Acizlik bize, yanılgı bize, hoş görünmek sana”

“Bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana”

Bu duygularla şunu söylüyorum.

 Bir ilçemizin il olması ve bununla komşu il olmak sanırım pek güzel bir duygu.

Bizi bu duygulardan mahrum bırakmamanızı arz ediyor, Saygılarımı Sunuyorum.

 

  

Bu yazı toplam 4403 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim