• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

SAYIN VALİMİZE AÇIK MEKTUP

Murat Taş

                          

Sayın Valim; Bir Hakkâri’li ve ayrıca bir sporsever olarak düşüncelerimi sizlerle ancak kendi köşemde paylaşma imkânım oldu.

Nedeni de ilimize geldiğiniz günden şimdiye kadar sizi makamınızda ilimiz Hakkârispor’un içinde bulunduğu sıkıntı ve isteklerini bizzat sizinle paylaşmak istedim ama maalesef defalarca başvurmama rağmen size ulaşma imkânım olamadı. Onun için düşüncelerimi sizlerle ancak burada paylaşma imkânım oldu.

İlimiz sportif tesisler bakımında ülke genelinde en son sırada. Bünyesinde spor tesisi bulunmayan tek il Hakkâri… ilimizin tek futbol sahası ve tek kapalı spor salonu bulunmakta, onlarda milatlarını doldurmuş durumda.

Hakkâri sporcusu ve futbolcusu ancak yaz aylarında bu futbol sahasında yararlanmakta,futbol sahası kışın yoğun kardan tamamen kapalı durumdadır.

Futbolcular Hakkâri’de ancak birkaç ay futbol oynama imkânı elde edebiliyorlar.

Sayın Valim, ilimiz Hakkâri’ye yeni spor tesisleri yapılacak duyumunu aldık. Şayet almış olduğumuz duyumlar gerçek ise bir sporsever olarak mutluluğumu buradan belirtmek istiyorum. Umarım bu mutluluğumuz bir duyumdan öteye değil de gerçekte olsun.

Sayın Valim, İlimiz Hakkâri’de bir söylenti dilden dile dolaşmakta Hakkâri’ye yeni spor tesisleri yapılacak söylentileri herkes tarafından konuşulmakta yani bir bilgi kirliliği şu an spor camiası içerisinde dolaşmakta, maalesef tüm girişimlere ve başvurularımıza rağmen kimse bizlere doğru bilgi vermemektedir.

Dilden dile dolaşan söylenti ilimiz şehir stadının ve kapalı spor salonunun yıkılacağı ve yerine yeni tesislerin yapılacağı dile getirilmekte. Mevcut futbol sahasının yerine kapalı spor salonu ve yüzme havuzu Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü binasının yapılacağı futbol sahasının bu proje dışında olduğu söylenmektedir.

Yukarda saydıklarım sadece bir söylentiden ibaret olduğunu belirtmekte yarar var, şayet bu söylentiler doğru ise gerçekten Hakkâri’ye ve Hakkâri futbolseverlere yazık edilmiş olacak çünkü ilin tek futbol sahası bulunmaktadır.

İlde futbol oynayan gençlerin futbol sahasının dışında futbol oynayacak idman yapacak her hangi bir yerlerin olmadığı gibi zor şartlar altında futbol faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Sayın Valim, Bir spor camiasının ferdi olarak ilimiz Hakkâri’de yapılacak olan her spor tesisine canı gönülde destek verdiğimi sporun ilimizde gelişmesi için sosyal tesislerin mutlaka olması ve bu konu hakkındaki düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmış bulunmaktayım.

Yalnız şehir stadının içinde olmadığı bir projede mutlu olmayacağımızı da belirteyim. Çünkü Hakkâri’nin her hangi bir yerinde spor salonu yapılabilir ama futbol sahası için gereken alana maalesef sahip değiliz, nedeni de ilimizin coğrafi konumu…

Sayın Valim, eğer söylentiler doğru ise bir spor sever olarak lütfen bu konuda bizlere gereken yardımı ve desteği vermenizi bekliyoruz.

Bir anne nasıl evladından ayrılamıyorsa bizlerde sahamızdan ayrı olamayız.Bizim Hakkari’de tek eğlencemiz futboldur onu da bizden koparsalar yazık etmiş olurlar Hakkari ve futbolcusuna….

Bu yazı toplam 6752 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim