• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Seçime doğru!

Hakan Taş

Pazar günü hür irademizi yansıtma günüdür.

Tartışmalı ama  çok önemli bir karar için sandık başına gideceğiz.

Türkiye ikiye bölündü; “EVET’çiler, HAYIR’cılar”…

Ülkemizde Pazar günü 55 milyon 319 bin seçmen sandığa gidecek.

Hakkari’ye değinmek istiyorum. İlk kez farklılıklar yaşandı. Ak Parti’ye çok kişi sahiplendi. Organizasyonda amatörlük ve guruplaşma yaşanmış olsa da dört bir tarafa dağıldılar. Her köşeye özgürce gidebilmenin tadını çıkarttılar. Zırhlı araç ve polis korumasından sıyrılmanın gururunu yaşadılar. Sağlanan huzur ve güven ortamı onlara ek güç verdi.

Ak Parti’nin kalesi dediğimiz yer Şemdinli ilçesidir. Orada her yer AK gözüküyor ve ampulleri sınırsız yanıyor. Çok acılar çeken ilçe rahata giden yolun Ak Parti’den geçeceğini savunuyor. İlçede demokrasi havası esiyor. HDP ve MHP de özgürce çalışmalarını yürütebiliyorlar.

Yüksekova ilçesinde 15 bin kişinin Ak Parti’ye resmi üye olması çok konuşuldu. Tahminlerimize göre Ak Parti ilimizdeki gücünü yüzde yüz arttırdı. HDP gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Dün yapılan miting sandıktaki durumun fragmanıydı.  

HDP mitinginde dikkat çeken unsur alanı dolduranların yüzde doksan kadınlardan oluşmasıydı. Kanun hükmündeki kararname korkusu HDP’nin çalışan büyük kesim seçmenini alanlara sokturmadı. Sandıkta yine birinci çıkabilir ama önceki seçimlere oranla güç kaybı kaçınılmaz gözüküyor.

CHP bol bol bildiri dağıttı. Onlara selam verenlere bile HAYIR yanıtını verdi.

İlimizde toplam 550 sandıkta 135 bin 632 kişi oy kullanacak. Sabah 07 de başlanıp 16.00 da sona erecek. Saat 18.00 dan itibaren de TV kanalları resmi sonuçları vermeye başlayacak.

Yaklaşık iki aydır seçim modundayız. Hiçbir kavga ve tatsızlık yaşanmadı. Her parti üyesi her köşeye özgürce gidebildi, çalışmalarını aksatmadan yürüttü. En ufak bir söz düellosu ve küskünlük de yaşanmadı. Kavga ve bağrışma genel başkanlara, liderlere kaldı.

Ve diyoruz ki; kararınız ne olursa olsun mutlaka sandık başına gidin. Hür iradenizi sandığa yansıtın. Kazanan Türkiye olsun. 17 Nisan sabahı yine biz bize, diz dize ve yüz yüze yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yine 80 milyon kişinin öz vatanı olmaya devam edecek.

İlimizdeki seçim havasını, ilçe, belde ve köylerden gelen sandıkları, yorum ve sonuçları sizin sesiniz, gözünüz, zirvede tuttuğunuz HAKKARİ HABER TV’de takip edebilirsiniz.

Hayırlara vesile olması dileğiyle herkese başarılar…

Bu yazı toplam 2608 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim