• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

SEÇİMLER VE ENGELLİLER

Mesut Keskin

12 Haziran seçimlerine sayılı günler kalmışken aylardır basında,toplumda ve her sohbette seçim süreci tüm konuların en başında yer alıyor. Bil hassa tv de vaatler havada uçuşuyor her konu irdeleniyor eleştiriliyor.Her kesimin sorunları masaya yatırılıyor ve her lider kendi projesini açıklıyor.Ancak ne acıdır ki hiç kimse engellilerden ve engelli haklarından bahsetmiyor.

 

5378 Sayılı engelli yasası her yerde sanki önemli bir reformmuş gibi  anlatıldı oysa bu yasal düzenleme ülkede yaşayan 8.5 milyon engellinin yarısını kayıtlardan sildi,geriye kalan yarısının da sözde verilen haklarını geri aldı.Bunu çok detayına girmeden en kısa yolda ancak bu şekilde ifade edebiliyorum. Bu ülke genelinde engellilerin devam eden bir sorunu ve hiçbir yerde hiçbir miting alanında bundan bahsedilmiyor.

  İlimizde engelli sorunu nedir sorusuna  gelince; ilimizde engellilere yönelik hiçbir kurum ya da kuruluş bugüne kadar herhangi bir çalışma yapmamış hatta kafa bile yormamıştır.

 

Şu ana kadar engellilere yönelik küçükte olsa yapılmış bir faaliyet var ise bu da derneğimizin çabaları sonucu olmuştur.12 yıldır haftanın altı günü yorulmadan sıkılmadan sorunu olan her engelliye kapılarını sonuna kadar açmış,yardımcı olmaya çalışmış,gerek sosyal ve kültürel gerekse sportif aktivitelerle engellileri topluma kazandırmış ve Hakkari’de engellinin tek muhatap kurumu haline gelmiş olan Bedensel Engelliler Derneği 2009’un Nisan ayından bu yana yerinden çıkarılmaya zorlanmaktadır.

 

Yaklaşık iki buçuk yıldır her kuruma herkese gitmemize rağmen basın aracılığıyla bas bas feryat etmemize rağmen maalesef hiçbir yetkili sesimize kulak asmadı.Bugün itibariyle dernek merkezimizi balyozlarla başımıza indirildiği şu seçim sürecinde bile tüm çağrılarımıza rağmen kapımızı çalan, sorunumuzu yerinde gören hiç kimse olmadı. Oysa ilimizde yaşayan yaklaşık bin beş yüz engelli her seçimde sandık başına giderek her ferd gibi kendi oyunu kullanıyor ve her ferdin oyu gibi bir oy olarak değerlendiriliyor.

 

Bin beş yüz kişilik bir irade maalesef unutulmuş,görmezden gelinmiş ve her geçen gün evleri başlarını yıkılmaya devam ediliyor.Ben yeniden ilgililere sesleniyorum bizler çok şey istemiyoruz,engellilerimize kalıcı bir merkez istiyoruz ve bu sürece kadar dernek merkezimizi yıkmayın diyoruz,buna birileri dur desin istiyoruz.Bizleri de inkara uğramış ezilmiş tüm halklar gibi bu seçim sürecine dahil edin diyoruz. 

 

Bu yazı toplam 4897 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim