• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Sedef hastalığı kabusunuz olmasın

Sedef hastalığı kabusunuz olmasın
Dr. Mehmet İlteber Bahadır sedef hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, günümüz dünyasında sedef hastalığının toplumda giderek arttığını açıklıyor

Sedef hastalığının kronik fakat bulaşıcı olmadığını, genetik bir hastalık olduğunu belirten Dr. Mehmet İlteber Bahadır, 7 yaşındaki bir çocuğun da, 70 yaşında ki bir insanın da sedef hastası olabileceğinin altını çiziyor. Vücut bağışıklığının azalması anında ise sedef hastalığının o insanda çıkabileceğini belirtiyor. Ayrıca Dr. İlteber Bahadır, bazal tabakanın kuruduğu ve darbe aldığı zaman ise cildin sedef lezyonlarını üretmeye başladığını anlatıyor. Vücudun

Hastalarımız 2 buçuk ila 3 buçuk ay süresi zarfında sedef hastalığından kurtuluyor

Lezyonların tiplerine ve hastanın ağırlığına göre bir tedavi yöntemi uyguladıklarını belirten Dr. İlteber Bahadır, belli dönemlerde tıpta da kullanılan, hastalığın geçmesini sağlayan doğal yöntemler uyguladığını açıklıyor.

Yaklaşık 2 buçuk ila 3 buçuk ay gibi bir sürede lezyonların kaybolmasını sağlayıp, hastanın takibini iyi yaparak 2 yıl boyunca izlediklerini anlatıyor.

Bu 2 yıllık süreçte hastalık cilde geri gelmiyorsa hastalarının uzun bir süre sağlıklı yaşamasını sağladıklarını belirtiyor.

Yurtdışı ve yurtiçinde günde 25 hasta ağırladıklarını belirten Dr. İlteber Bahadır, sedef hastalığının kesinlikle tedavi edilebilir olduğunu açıklıyor.

İyi bir hasta takibi için 6 ayda bir kontrollerin olduğunu belirten Dr. İlteber Bahadır, hastalarının fotoğraflarını gönderip kendilerine ulaşabilecekleri bir sistemleri olduğuna dikkat çekiyor.

“Etrafımda hastalık yüzünden hiç arkadaşım kalmadı”

12 yaşındaki Mehmet Emin, etrafında bu hastalık yüzünden hiç arkadaşı kalmadığını, arkadaşlarının hastalığı bulaşıcı olduğunu zannettikleri için kendisiyle konuşmadıklarını anlatıyor.

“Oğlum banyo yaparken onu görünce ağlıyordum”

Tedavi sonrası çocuğunun psikolojisinin düzeldiğini ve hastalık boyunca evden çocuğunu hiç çıkartmadığını “Oğlum banyo yaparken onu gördüğüm için ben ağlıyordum” diyen Sevgi Kalkan, Dr. M. İlteber Bahadır’ı tanımalarıyla oğlunun hayatının tamamen değiştiğini belirtiyor. BASINDAN

Bu haber toplam 3974 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim