• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Şehir stadı krizi!

Hakan Taş

Basın açıklamasının en çok yapıldığı ve yaşandığı kent Hakkari'dir. Bunun anlamı duyarlı olmaktır. Bu kez konu spor ve gençlik olunca bizzat bende gittim ve bu haklı isyana tanıklık ettim.

KATILIM YETERSİZ GELDİ

Siyasi görüş ve fikirler ne olursa olsun konu kenti ve ülkeyi içeriyorsa, tüm halkı ilgilendiriyorsa o saflarda herkes olmalıdır. Çünkü spor evrensel bir kavramdır. Sporun rengi, dili, dini yoktur. Spor herkes için vardır. Ak Parti ve CHP il başkanları davet edildiği halde basın açıklamasına gelmediler. Her basın açıklamasına duyarlılık gösteren BDP ve HDP il başkanları yine ön saflardaydılar. Birçok sivil toplum örgütü temsilcileri de bu oluşumda nedense yer almadılar. Belediye Eş Başkanları de zaten basın açıklaması bittikten sonra alanı teşriflendirdiler.

KRİZ NASIL BAŞLADI

Aylar önce bana gelen bir gurup duyarlı sporcu ve hocaları "şehir stadımız yıkılacak, haberiniz olsun" uyarısında bulunmuşlardı. Bende yetkililere sorduğumda yerine daha modern bir stat yapılacağı ve muhteşem bir spor komplesi oluşturacakları yanıtını almıştım. Evdeki hesap çarşıya uymadı ve bu "muhteşem spor komplesi" dedikleri projede şehir stadı maalesef yok. Stat yıktırıldı, orada şantiye kuruldu ve bu durum duyarlı insanımızı sokağa döktü.

ÖN TOPLANTI YAPILMALIYDI

Hakkari valisi ve Gençlik Spor İl Müdürü STK temsilcileri ve Spor kulübü yöneticileriyle bir ön toplantı yaparak proje hakkında geniş bilgi verip fikir ve öneri alışverişinde bulunmalıydı. İl müdürü arkadaşımız bu proje yüzünden kendisini hedef göstermemeliydi.

ŞEHİR STADI MERZAN'DA OLACAKMIŞ

Yıktırılan şehir stadımız Merzan mahallesi SGS arazisinde inşaa edilecekmiş. TTF standartlarına uygun stat ölçüleri 105-64 olması gerekiyor. Diyelim ki 60-90 ölçüsü bile olsa müsabakaya çıkacak takımların soyunma odaları, hakem soyunma odaları, seyirci ve futbolcuların sahaya giriş ve çıkışları nasıl olacak. Bu alana stat yapıldı peki türübünler nerde ve nasıl olacak.

Bu işin birde bizim bilmediğimiz doğu-batı yani güneş ayarı da var. Kısacası Merzan'daki arazi bu TTF kriterlerine uygun bir alan değildir. Hem ayrıca SGS'ye bağlı bu arazi 50 yıldır değerlendirilemiyor çünkü sorunludur.

YÜZME HAVUZU ÇOK MU ÖNEMLİ

Geçmişte yapılan yüzme havuzu halka değil protokole sunulan bir hizmettir. Halkımız her istediğinde havuza gitme şansına sahip değildi. Vali beyin oğlu ve kızı için özel kapatılırdı. Madem yüzme havuzu konusunda ısrar ediliyor o zaman Merzan'daki arazide istedikleri ölçülerde yaptırabilirler.

BU STAT BU HALKIN ONURUDUR

Hakkari arazi yoksunu bir yerleşim yeridir. Mevcut alanın dışında standartlara uygun bir stat yapımı mümkün değildir. Hem bu statda hepimizin, abilerimizin, şehitlerimizin anılarımızın izi vardır. Bu stadı yok etmek bir katliamdır. Ve bu katliama bu halk seyirci kalmayacaktır. Geri adım atılmazsa Hakkari'de gerginliğin yeni adı "şehir stadı isyanı" olacaktır.

Bu halk acılar çekerek çok olgunlaştı ve asla yanlışlara izin vermez. Anadolu lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, sanayi sitesi, Hakkari Üniversitesi rant adına dağ ve tepe başlarında inşa edildi ama gençlerimizin tek eğlencesi ve onuru olan şehir stadının bir dağ başında inşa edilmesine kimsenin gönlü razı olmaz.

          ÖNERİ VAR DİNLEYEN YOK

         Mevcut alan kentimizin en güzel bölgesidir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne komşu olan arazi sahipleri 15 bin metrekare arazimiz mevcuttur. Bu araziyi onlara istimlak etmeye hazırız ama alım yapmıyorlar diyerek dert yandılar. Siz herşeye ödenek buluyorsunuz da gençliğe hitap eden en önemli branşta spora mı ödenek bulamıyorsunuz?

BU İHALE İPTAL EDİLMELİDİR

Basın açıklaması bir ön tepkiydi. Bu öfkenin dozu gittikçe artacak gibi. O yüzden derhal şehir stadı krizi çözüme kavuşturulmalıdır. Kimse spor komplekslerine ve bu projelere karşı değildir. İstenilen tek şey en doğal hakları olan bir şehir stadıdır. TTF standartlarında stat yapılacak yer yok mevcut alan dışında. Hakkari valisi ilimizden ayrılmadan önce krize sebebiyet verdiği şehir stadı konusunda derhal bir açıklama yapmalıdır.

YENİ SPOR BAKANINI HAKKARİ'YE DAVET EDİYORUZ

Eski bakan Suat KILIÇ tam bir Hakkari düşmanıydı. Kendisiyle görüşmek isteyen spor hocalarımıza "Neden Hakkari'de Ak Parti'den vekiliniz yok, neden Ak Partiyi desteklemiyorsunuz "diyerek kapısını onlara kapatmıştı. Yeni Bakan Akif Çağatay KILIÇ'ı spor adına yaşadığımız sıkıntıları yerinde görmek ve çözüm bulmak adına Hakkari'mize davet ediyoruz.

Bu yazı toplam 2710 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim