• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Şehit Aileleri Ve Gaziler onuruna yemek verildi

Şehit Aileleri Ve Gaziler onuruna yemek verildi
Hakkari Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

Hakkari Evi’nde verilen akşam yemeğine  Vali eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman,  Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, kurum amirleri ve şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Cüneyit Orhan Topak, masalarını dolaştığı davetlilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.
  Daha sonra Vali Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri aynı masaları paylaştıkları şehit ve gazi aileleriyle birlikte akşam yemeği yediler.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz’daki hain kalkışmanın 2. yıldönümü vesilesiyle şehit yakınları ve gazilere vermiş oldukları yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

Toprak: ‘’Bizim en kıymet verdiğimiz, en değer verdiğimiz her zaman birlikte olmaktan her zaman heyecan duyduğumuz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz onlarından yakıları ve davetimize icabet ettiler bu güzel yemeğin oluşmasına vesile oldular hepsine teker teker teşekkür ederim.

Yarın 15 Temmuz iki yıl önce ülkemiz devletimiz ve milletimiz çok ciddi bir kalkışma denmesi ile , darbe denmesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Bizde o zaman Hakkari Valisi görevine başlamıştık bu görevi yürütüyorduk hepiniz buna şahit oldunuz önce işte Boğaz köprüsünü bir tarafı kapandı , ondan sonra askerler geldi Ankara’dan alçak uçuşlar , bazı birliklerin kışlalarından dışarıya çıkmaları zırhlı araçlarla veya tanklarla ne olduğunu anlamaya çalışırken kısa bir süre sonra meydana çıktık ki uzun yıllardır devletin en kademsine ince ince , gizli gizli büyük bir itinayla hain bir çete sızmış.

Türk silahlı kuvvetlerimizde dahi bir kadrolaşmaya girmişler hatta bu kadar ileri gitmişler ki bir kalkışmaya ve darbeyi göze alacak noktaya gelmişler.

15 Temmuz günü bu temizlik hareketinin devam etmesinden endişe duyarak o zaman yapılacak olan Askeri Şurada da bu kadroların bir kısmı bozulacağı değerlendirerek açıkçası paniğe kapılarak belki çok daha kapsamlı  ve tehlike yapabilecekleri darbeyi  biran önce yapmak için 15 Temmuzda harekete geçtiler.

Devletimizin hükümetimizin en önemlisi Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, halkın gözündeki  değeri ona verilen önem, sevgi, fedakarlık duygusunun birleşmesi ile  ve kendisinin çağrısı ile Türk milleti tarihinde bir kaç defa gerçi bunlara benzemez bu bambaşka bir şey tarihinden bir kaç defa maruz kalmış olduğu darbelere bu sefer geçit vermedi.

250 şehidimiz 2732 tane de gazimiz  var. O gece yaşananlarda ve ertesi sabah  yani milletimiz dünyada ben bilmiyorum siz biliyorsanız bilemiyorum böylesine bir cesaretle böylesine bir karalıkla , böylesine bir demokrasi aşkı ile böylesine bir irade duygusuna sahip olma  ile  tankların, tüfeklerin önüne çıkan bir hikaye ben dünyada duymadım.

Bunun neticesinde gözü dönmüş caniler bunlara subay, astsubay ve asker diyemezsin subay astsubay şuan yanımızda bunlar benim mesai arkadaşlarım sabahtan akşam kadar 24 saat yaz kış demeden en üst noktadan en uç noktaya vatanımıza göz dikenlerle çatışanlardır. Türk askeri budur.

Yoksa belli yollarla sınav kağıtlarını çalarak yıllarca ordumuza sızmış kurmay olmuş general olmuş bunlara ben Türk subayı falan diyemem bunlar resmen sinsi ajan hepsi. Milletimizin karalı duruşu Hakkarimiz buna dahil kendİlerine verilen o silahları halkımıza doğrultan hainlerin emmelerinin kursaklarından kalmasını sağlamıştır” diye konuştu. İHA
 

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim